Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Saint-Raphaël

Ontdek de charme van deze stad

Met een combinatie van goudgele zandstranden, rustige baaitjes, ongerept natuurschoon en allerhande moderne voorzieningen is Saint-Raphaël een populaire vakantiebestemming aan de Côte d’Azur.

Informatie over Saint-Raphaël

Saint-Raphaël heeft vele brede zandstranden waar strandbedden en parasols te huur zijn. Naast deze commerciële stranden zijn er openbare stranden te vinden bij Plage de Veillat, Beaurivage, Péguière, Le Dramont, Agay en Le Lido. De kustlijn van Saint-Raphaël is maar liefst 36 kilometer lang en heeft meer dan 30 verschillende stranden: zandstranden, kiezels, kreekjes en inhammen. In Saint-Raphaël is duiken een veelbeoefende sport: op meerdere locaties kan zelfs naar wrakken gedoken worden. Andere populaire watersporten zijn waterskiën, wakeboarden, zeilen, zeekajakken en sportvissen.

In de smalle straatjes van het oude centrum is veel te ontdekken. Elke dag wordt er een typische Provençaalse bloemen- en groentemarkt gehouden. Ieder seizoen heeft ook zijn eigen traditionele festivals zoals bijvoorbeeld de Mimosa week en de Jazz festivals. Het “Quartier de la Marine” was oorspronkelijk een vissershaven. Het werd een geliefde vakantiebestemming toen er een Casino en vele schitterende vakantievilla’s werden gebouwd.

Activiteiten in Saint-Raphaël

Tegenwoordig is hier het stadscentrum van Saint-Raphaël waar alle activiteiten plaatsvinden en winkels van alle bekende merken te vinden is. Slechts een paar honderd meter uit het centrum en makkelijk te voet te bereiken is de haven Santa Lucia, de derde grootste jachthaven van de Côte d’Azur. Over de twee kilometer lange kade met winkeltjes en restaurants met uitzicht op de luxe boten is het heerlijk wandelen. De sportievere wandelaar moet zeker het schitterende wandelpad langs de kust gaan lopen. Deze goed gemarkeerde wandelroute van 8,5 kilometer begint in de haven van Santa Lucia. In ongeveer 2,5 uur eindigt de tocht bij de vuurtoren van Baumette. Hiervandaan kan de terugtocht met de bus (nummer 8) of de trein gemaakt worden.

Wanneer u de vakantie doorbrengt op een vakantiepark of camping in de buurt van Saint-Raphaël zal het waarschijnlijk niet bij één bezoekje blijven aan dit charmante plaatsje. Naast alle moderne voorzieningen zoals de promenade, goede restaurants en fijne stranden is er bijzonder veel natuurschoon in de omgeving. Het beschermde natuurgebied Massif de l’Estérel biedt vele mogelijkheden om te wandelen, paardrijden en klimmen.

CotedAzur.nl