Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op naar de lente!

Heb je dit jaar om de een of andere reden de nieuwjaarsduik gemist, dan heb je in Zuid-Frankrijk een tweede kans om het jaar fris en fruitig te beginnen. Maak een duik in de bloemenzee van de Route du Mimosa in de Var!

We kennen de naam Mimosa natuurlijk al van de klassieke cocktail, een mix van champagne, jus d’orange en een dosis Cointreau of Grand Marnier, maar de gelijknamige bloem, met haar heldere zonnige kleur en fluweelzachte uitstraling is ook een bijzondere!

De bloem, die het symbool is van de Côte d’Azur, bloeit van januari tot eind maart. Tijd dus om alvast vrije dagen te plannen en je route uit te stippelen! Die begint in het prachtige dorpje dat haar naam eer aan doet: Bormes-les-Mimosas, om via Rayol-Canadel-sur Mer, Sainte-Maxime, Saint-Raphaël, Mandelieu-la-Napoule, Tanneron en Pégomas te eindigen in Grasse. Ook dit dorp is geen onbekende waar het geur en kleur betreft, dankzij de parfumfabrieken, waar de meeste parfum van Frankrijk gemaakt wordt. Erg leuk om deze fabrieken te bezoeken en je te laten rondleiden door een gids.

Deze overzichtelijke site zal je zeker inspireren. Op de agenda vind je alle festiviteiten die hier de komende weken en maanden plaatsvinden, wandelingen rond het thema, mooie dorpjes met heerlijk oude straatjes om doorheen te slenteren en goede tips voor overnachtingen. De site is Franstalig, maar door de overzichtelijke kaartjes en duidelijke foto’s is dat voor mensen die de taal niet machtig zijn geen enkel probleem. Via de site kom je in een labyrint van aantrekkelijke voorstellen en uitnodigende culinaire ideeën, en kun je je route helemaal naar eigen smaak en inzicht samenstellen.

Je zal je afvragen waarom veel mensen alleen maar in de zomer naar de Côte d’Azur trekken. Ieder seizoen heeft hier veel te bieden en is de moeite van het ontdekken

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl