Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Snelcursus Frans: 3 tips

Deze vakantie toch maar eens Frans proberen te spreken in plaats van Engels? Is Frans leren moeilijk? Misschien wel, maar meestal is het gewoon een kwestie van doen! Probeer het maar eens uit op de markt, met de Franse buren op de camping of in een restaurant. Je zult merken dat het reuze meevalt en je hoeft het echt niet foutloos te doen. De locals waarderen het enorm als je je best doet om Frans te spreken.

Ben je toch bang om blunders te maken? Dan is het misschien leuk om het boekje ‘Meer sjans met Frans’ of ‘Da’s nou Frans’ te lezen van Marion Everink met grappige verhalen over de taaltuimelingen van Nederlanders in het Frans.

Voor vandaag alvast 3 tips:

1. Als je in een restaurant of op de markt vis wilt bestellen, zeg dan Poisson met een scherpe s. Als je namelijk poison zegt met meer een z klank, bestel je vergif.

2. Google Translate is natuurlijk super handig, maar als je aan het eind van de lunch wilt betalen vraag je om L’addition en niet om bijvoorbeeld le compte (dat gebruik je als je ‘rekening’ moet houden met iemands leeftijd). Vertrouw dus niet blindelings op Google Translate.

3. Het sleutelwoord is natuurlijk Bonjour. Overdag te gebruiken als begroeting maar ook om iemand in een winkel aan te spreken met een vraag. Vanaf ongeveer 17:00 uur gaat het Bonjour over in Bonsoir. Ga je weer weg, dan kan je iemand weer een Bonne journée of een Bonne soirée wensen.

Frans leren gaat sneller wanneer je je over je schaamte heen zet, en het gewoon doet! Wie weet kun jij deze vraag hieronder binnenkort wel volmondig beantwoorden met ‘oui!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl