Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Grasse

De belangrijkste parfumstad

Grasse, een heerlijke stad die bekend is geworden op de parfum. Zeker een bezoekje waard voor de parfum liefhebbers, maar ook voor de gemiddelde vakantieganger! De stad telt zo’n 44.000 inwoners en trekt jaarlijks veel bezoekers om verschillende redenen.

Parfumstad Grasse

’s Werelds parfum hoofdstad is zeer bekend onder vele kenners en toeristen. In Grasse vind je drie grote parfumhuizen, namelijk Galimard, Moulinard en Fragonard. Vroeger werden er in Grasse veel handschoenen gemaakt. In de 16e eeuw werd het fashionable om parfum op de handschoenen te doen om zo altijd een fijne geur om je heen te hebben. Dit was het begin van de parfumindustrie in Grasse. Geïnteresseerd in de geschiedenis en evolutie van de parfum? Bezoek dan het Musée International de la Parfumerie in Grasse.

Om de stad heen vind je uitgestrekte velden, waar vaak prachtige bloemen bloeien. Deze verschillende bloemen worden gebruikt voor de productie van parfum. Rij dus ook om de stad heen om hier een indruk van te krijgen!

Informatie over Grasse

Naast parfum heeft de stad meer te bieden. Zo kun je de kathedraal Notre-Dame-du-Puy bezoeken, waar verschillende kunstwerken aan de muur hangen. Ook bezit de stad over een uitkijktoren van tufsteen uit 1100, genaamd Tour de Guet. Pauline Bonaparte, de zus van Napoleon Bonaparte, heeft veel tijd in Grasse doorgebracht. Het park Jardin de la princesse Pauline is dan ook naar haar vernoemd.

Grasse ligt niet ver van de prachtige Corniche d’Or: de weg langs de Côte d’Azur die je langs setden als Saint-Raphaël, Antibes en Cannes brengt. Deze laatste ligt ook op slechts 15 kilometer van Grasse! Rijdt je meer richting het oosten, dan ben je vanuit je vakantieplekje bij Grasse ook zo bij de grote stad Nice! Maar ook de omgeving rondom Grasse is prachtig heuvelachtig. Ruige bossen en mooie valleien schilderen hier het landschap.

CotedAzur.nl