Strand, cultuur en historie

Bekijk het aanbod »

Antibes Juan-les-Pins

Tessa Irani - de Rouw

"De twee karakteristieke torens waren in de tijd van de Romeinen dag en nacht bezet door wachters. Door deze goede bescherming van Antibes is er nog veel historie terug te vinden in het oude centrum."

Bekijk het aanbod »

Antibes Juan-les-Pins

Dé badplaats met maar liefst vijf jachthavens!

Eeuwenlang was Antibes de enige stad tussen Marseille en Italië. De Grieken vestigden hier 2.500 jaar geleden een handelspost. Vanwege de ligging tegenover het huidige Nice werd de nederzetting Antipolis genoemd. De Romeinen brachten grote welvaart naar de stad en zorgden voor belangrijke uitbreiding. De twee karakteristieke torens, die nog steeds het stadsbeeld bepalen, waren toen dag en nacht bezet door wachters. Door deze goede bescherming van Antibes is er nog veel historie terug te vinden in het oude centrum van de stad.

Informatie over Antibes

In 1882 werd de strandplaats Juan-Les-Pins gesticht en hoewel beide plaatsen heel duidelijk hun eigen karakter hebben, worden de plaatsen tegenwoordig meestal in één adem genoemd. Tijdens een vakantie in Antibes Juan-Les-Pins hoeft niemand zich te vervelen, of je nu voor de zandstranden, de cultuur, de historie, evenementen, de vele watersportfaciliteiten of het uitgaansleven komt.

In Antibes zijn nog vele historische schatten te vinden. Het beste is het centrum te voet te ontdekken en wandelend door de smalle straatjes en over mooie pleinen de bijzondere sfeer te proeven. Het Picasso-museum, gevestigd in het Chateau Grimaldi, is zeker een bezoek waard. In dit museum zijn onder andere zijn werken te bewonderen, die hij maakte tijdens zijn verblijf in Antibes. Verder heeft Antibes nog een Napoleonmuseum, het Musée Peynet, het Ansichtkaartenmuseum en het Musée de la Tour. Voor de kinderen zal een bezoek aan Marineland hoog op het verlanglijstje staan.

Bruisend Juan-Les-Pins

Waar Antibes geliefd is vanwege de kunst en cultuur is Juan-Les-Pins beroemd om het bruisende nachtleven. Hier zijn de hippe clubs, een casino en kan zelfs ’s nachts gewinkeld worden. Juan-Les-Pins is internationaal bekend door het legendarische, jaarlijkse internationale Jazz Festival wat al meer dan 40 jaar vele beroemde musici naar de badplaats heeft gelokt. Maar vooral ga je natuurlijk naar Juan-Les-Pins voor de heerlijke zandstranden waar ongeveer alle mogelijke watersporten te beoefenen zijn.

De pleziervaart is van groot belang voor Antibes Juan-Les-Pins. Er zijn maar liefst vijf jachthavens, waarvan Port Vauban de grootste plezierjachthaven van Europa is. Met meer dan 2.000 ligplaatsen en ruimte voor boten van meer dan 50 meter lengte is hier in het hoogseizoen altijd genoeg te beleven. Loop vooral eens over de zogenaamde Miljairdairskade, waar de grootste privéjachten van de wereld te vinden zijn. In de Port de l’Olivette daarentegen liggen nog houten vissersbootjes en zeilboten.

Bestemmingen in de buurt van Antibes Juan-les-Pins

Domaine de Fayence - CotedAzur.nl Tip
7,4

Domaine de Fayence

Fayence

  • In exclusief domein
  • Authentiek Provençaals dorpje
  • Ontspanning en sport

Een vakantie bij een typisch dorpje in de Provence, dichtbij de kust. De ideale combinatie voor een vakantie aan de Franse Rivièra bij Domaine de Fayence!

Le Dramont - CotedAzur.nl Tip
6,2

Le Dramont

Saint-Raphaël

  • Direct aan zee, privéstrand
  • Familiecamping
  • Uitgebreid animatieprogramma

Dichtbij de stranden van Saint Raphaël ligt Camping Le Dramont, een camping voor het hele gezin. Geniet van de kinderen die aan het dansen zijn met het animatieteam!

Les Chênes Verts - CotedAzur.nl
7,5

Les Chênes Verts

Saint-Raphaël

  • Strand op loopafstand
  • Kinderbadje
  • Uitgebreid animatieprogramma

Vakantiepark Les Chênes Verts is een ideaal vakantiepark voor jong en oud. Dit park aan de Côte d'Azur heeft alles wat je op vakantie wilt.

CotedAzur.nl