Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Fréjus

De prachtige kustplaats met maar liefst 7 kilometer aan heerlijke zandstranden

Fréjus is gelegen in het hart van een beschutte baai en heeft het hele jaar door een heerlijk klimaat. Deze vakantiebestemming aan de Côte d’Azur beschikt over een unieke combinatie van een gevarieerd Romeins erfgoed en de aantrekkingskracht van maar liefst 7 kilometer heerlijke zandstranden.

Informatie over Fréjus

Het was de eerste Romeinse militaire haven aan de Middellandse Zee en toen al een rijke, welvarende stad. De vele Romeinse overblijfselen vormen een indrukwekkend decor in de stad: de Arena, het Aquaduct, het Romeinse Amfitheater en het archeologisch museum trekken jaarlijks vele bezoekers. Het centrum is compact met veel winkeltjes, voetgangersstraten en zeker in de zomer een gezellige drukte. In het levendige centrum worden in het hoogseizoen vele tentoonstellingen,  muziek evenementen en markten georganiseerd. Bovendien is er elke vrijdagavond vuurwerk op de boulevard. In de stad zijn aan de hand van verschillende thema’s interessante wandelroutes uitgezet.

Langs de kust zijn overal stranden met ligbedden en parasols, waar ook diverse watersporten zijn te beoefenen. In de jachthaven van Fréjus, de grootste van de Côte d’Azur, zijn zowel motor- als zeilboten te huur. Voor wie wat meer rust zoekt tijdens zijn vakantie aan de Côte d’Azur zijn er ook nog altijd “privéstrandjes” te vinden tussen de rotsen.

Tijdens een vakantie in Fréjus zal niemand zich vervelen. Binnen enkele kilometers liggen maar liefst drie mooie golfbanen, waaronder de oudste van Frankrijk. Het grootste waterpark van Zuid-Frankrijk ligt in Fréjus en staat garant voor een dagje spetterende waterpret voor het hele gezin. In de omgeving van Fréjus zijn mooie wandelingen te maken. De tocht naar de beroemde Barrage de Malpasset dam is één van de meest geliefde dagtochten. Deze dam is in 1959 doorgebroken en zorgde voor een hevige overstroming van Fréjus. Vanaf je camping of vakantiehuis in Fréjus zijn natuurlijk ook uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld naar de gezellige Zuid-Franse dorpjes in de buurt zoals, Saint-Raphaël, Sainte-Maxime, Saint-Tropez of het mondaine Cannes.

CotedAzur.nl