Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Hyères

Geniet van het bijzonder afwisselende landschap en de mooie stranden

Hyères was van oudsher een geliefde vakantiebestemming van rijken en beroemdheden. De prachtige villa’s, die zij begin vorige eeuw bouwden bij het oude stadscentrum, zijn hier nog steeds te bewonderen.

Informatie over Hyères

Het landschap van Hyères is bijzonder afwisselend. De plaats wordt omringd door maar liefst 39 kilometer onbedorven kustlijn met fijne zandstranden en rotsige inhammen. Een derde van het gebied wordt in beslag genomen door bossen. Verder dragen de zoutpannen bij aan de schoonheid van het landschap van Hyères: hier is het hele jaar een grote kolonie roze flamingo’s te vinden. Maar het meest kenmerkend aan Hyères zijn natuurlijk zonder twijfel de drie eilanden voor de kust: Porquerolles, Port Cros en Le Levant.

Het grootste en meest westelijk gelegen eiland is Porquerolles. Aan de noordkust bevinden zich enkele lange zandstranden: Notre-Dame, la Courtade en la Plage d’Argent. Toeristen en zeilliefhebbers bezoeken Porquerolles vanwege de rustige, relaxte sfeer van het eiland. Met name in het voorjaar is het eiland een waar paradijs als de enorme variëteit aan bloemen en planten in bloei staat. Het kleinste en meest heuvelachtige van de drie eilanden is Port-Cros op 15 kilometer afstand van de kust. De gemarkeerde wandelroutes zijn vooral geliefd bij vogelliefhebbers. Het hele eiland, inclusief 600 meter uit de kust, is tegenwoordig een Nationaal Park. Van het meest oostelijke gelegen eiland, Le Levant, is ruim 80% in gebruik als marinebasis. Ten noorden van het kleine haventje l’Ayguade leidt een steil pad naar een beroemd naturistenpark. Het uitzonderlijk heldere water maken Le Levant een ideale plek voor zeilen en duiken.

Watersport in Hyeres

Hyères heeft uitzonderlijk goede watersportfaciliteiten. Naast de grote haven (Port St Pierre) zijn er nog zes havens te vinden op het vasteland en drie havens op de eilanden voor de kust. Het hele jaar door worden in de wateren rondom Hyères belangrijke, internationale nautische evenementen georganiseerd.  Jaarlijks vinden hier bijvoorbeeld de Fun Board Worldcup, de Kite Surf World Cup en een grote watersportbeurs plaats. Vanaf de verschillende campings in de omgeving van Hyères komt men ’s avonds graag naar het historische centrum van deze charmante plaats om heerlijk door de smalle straatjes te slenteren of een terrasje te pakken en te genieten van “La Douce France”.

CotedAzur.nl