Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Hyères

Hyères was van oudsher een geliefde vakantiebestemming van rijken en beroemdheden. De prachtige villa’s, die zij begin vorige eeuw bouwden bij het oude stadscentrum, zijn hier nog steeds te bewonderen.

Informatie over Hyères

Het landschap van Hyères is bijzonder afwisselend. De plaats wordt omringd door maar liefst 39 kilometer onbedorven kustlijn met fijne zandstranden en rotsige inhammen. Een derde van het gebied wordt in beslag genomen door bossen. Verder dragen de zoutpannen bij aan de schoonheid van het landschap van Hyères: hier is het hele jaar een grote kolonie roze flamingo’s te vinden. Maar het meest kenmerkend aan Hyères zijn natuurlijk zonder twijfel de drie eilanden voor de kust: Porquerolles, Port Cros en Le Levant.

Het grootste en meest westelijk gelegen eiland is Porquerolles. Aan de noordkust bevinden zich enkele lange zandstranden: Notre-Dame, la Courtade en la Plage d’Argent. Toeristen en zeilliefhebbers bezoeken Porquerolles vanwege de rustige, relaxte sfeer van het eiland. Met name in het voorjaar is het eiland een waar paradijs als de enorme variëteit aan bloemen en planten in bloei staat. Het kleinste en meest heuvelachtige van de drie eilanden is Port-Cros op 15 kilometer afstand van de kust. De gemarkeerde wandelroutes zijn vooral geliefd bij vogelliefhebbers. Het hele eiland, inclusief 600 meter uit de kust, is tegenwoordig een Nationaal Park. Van het meest oostelijke gelegen eiland, Le Levant, is ruim 80% in gebruik als marinebasis. Ten noorden van het kleine haventje l’Ayguade leidt een steil pad naar een beroemd naturistenpark. Het uitzonderlijk heldere water maken Le Levant een ideale plek voor zeilen en duiken.

Watersport in Hyeres

Hyères heeft uitzonderlijk goede watersportfaciliteiten. Naast de grote haven (Port St Pierre) zijn er nog zes havens te vinden op het vasteland en drie havens op de eilanden voor de kust. Het hele jaar door worden in de wateren rondom Hyères belangrijke, internationale nautische evenementen georganiseerd.  Jaarlijks vinden hier bijvoorbeeld de Fun Board Worldcup, de Kite Surf World Cup en een grote watersportbeurs plaats. Vanaf de verschillende campings in de omgeving van Hyères komt men ’s avonds graag naar het historische centrum van deze charmante plaats om heerlijk door de smalle straatjes te slenteren of een terrasje te pakken en te genieten van “La Douce France”.

Bestemmingen in Hyères

International & Spa - CotedAzur.nl Tip
6,5

International & Spa

Hyères

  • 500 meter van het strand
  • Terras met uitzicht op zee
  • Genieten in de wellness

Camping International ligt in het zuidelijkste punt van de Côte d'Azur op het schiereiland Giens. Dit eiland beschikt over een hele bijzondere structuur. Een pareltje!

Eurosurf - CotedAzur.nl
5,3

Eurosurf

Hyères

  • Direct aan het strand gelegen
  • Leuke camping voor kinderen
  • Volop activiteiten in de omgeving

Op zoek naar een ideale plek voor een zonvakantie? Dan moet je naar camping Eurosurf gaan! Geniet van eindeloze ontspanning aan de Zuid-Franse Rivièra!

CotedAzur.nl