Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Duiken

Duik letterlijk in het diepe en ontdek de prachtige onderwaterwereld van de Côte d'Azur

De helderblauwe zee aan de Côte d’Azur biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar is ook het leefgebied van verscheidene zeedieren en planten. Onder water kom je verschillende zeegrassen en koraalsoorten tegen, afhangend van de diepte. Wat betreft de diersoorten kun je onder andere zeldzame tandbaarzen spotten. Verder leven er in het water van de Côte d’Azur zeepalingen, kleurrijke kardinaalvissen, kreeften, weekdieren, zee-egels en inktvissen. Wij lichten een paar duikscholen en plekken waar je goed kan duiken en snorkelen voor je uit!

Presqu’île de Giens: duiken bij duikcentrum Espace Mer

In Hyères zijn meerdere duikcentra gevestigd. Bij het duikcentrum Espace Mer (in het zuiden van het eilandje Giens, ook wel Presqu’île de Giens) kun je onder andere duiken, snorkelen en verschillende boottochten maken. Ze geven duiklessen voor beginners, maar gevorderden kunnen zich hier ook prima uitleven.
Bij PlongeeO kun je een heel parcours onder water volgen en zo meer te weten komen over de flora en fauna van de Middellandse Zee. Ook hier kunnen beginners en gevorderden duiklessen nemen. Vergeet niet dat duiken (en duiklessen) vaak prijzig zijn. Snorkelen is een heel leuk en goedkoper alternatief. Dit kun je bij beide centra doen. Tijdens het snorkelen zie je echt al heel veel dieren en planten!

Saint-Jean-Cap-Ferrat: Cap Ferrat Diving

In het voormalig vissersdorpje Saint-Jean-Cap-Ferrat zit duikschool Cap Ferrat Diving gevestigd. Samen met een professioneel duikteam ga je mee op één van de boten, voorzien van alle uitrustingen. Kinderen vanaf zes jaar kunnen hier al hun eerste duikervaring opdoen, bijvoorbeeld de duikuitrusting ontdekken en leren ademen onder water. Je kan hier trouwens verschillende (duik)cursussen op alle niveaus volgen, waaronder een cursus onderwaterfotografie! Tussen april en oktober kun je zelfs op donderdag een nachtduik doen!

Duiken bij Port Fréjus Plongée

In de haven van Fréjus vind je Port Fréjus Plongée. Deze duikschool is het hele jaar geopend en ontvangt zowel groepen als individuele duikers. Dit professionele gepassioneerde team neemt je vervolgens mee op ontdekkingstocht in de Middellandse Zee. Je kunt ook hier weer verschillende cursussen volgen.

Cap d’Antibes

Tenslotte het groene Cap d’Antibes. Wilde landschappen en vele rotsachtige inhammen. Hier kun je dus ook weer prachtig snorkelen. Op anderhalve kilometer van de badplaats Juan-les-Pins (ten westen van de stad Antibes) zit duikcentrum Côte Plongée. Om precies te zijn, in de haven van Crouton (Port du Crouton). Hier staan gastvrijheid en professionaliteit hoog aangeschreven. Je kunt hier cursussen op verschillende niveaus volgen. De Randonnée Palmée (ook wel snorkeltoer) is zeer geschikt voor families en mensen die niet van diepzeeduiken houden. Al het materiaal wat je nodig hebt is aanwezig. Onder begeleiding van een instructeur leer je met je duikuitrusting omgaan en spot je de flora en fauna van de onderwaterwereld.

Kortom, de Côte d’Azur is er dus echt niet alleen om in af te koelen. Avonturiers kunnen hier zowel met de boven- als onderwaterwereld kennis maken. Spring letterlijk in het diepe en ontdek de rijkdommen van de Middellandse Zee!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl