Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Paardrijden

Op een bijzondere manier de landschappen van de Côte d'Azur ontdekken

Het prachtige rotsachtige landschap van de Côte d’Azur met al haar beekjes, rivieren en mooie kustlijnen kun je prima bewonderen tijdens een wandeling of fietstocht. Maar al dit fraais is misschien nog wel beter te ontdekken vanaf de rug van een paard! En ja, iedereen kan paardrijden!

Voor alle leeftijden en alle niveaus

Op elke leeftijd is paardrijden een manier om plezier te hebben en te ontdekken. Zowel gevorderde ruiters, die misschien wat meer spanning opzoeken in de bergen, als liefhebbers van rustige tochtjes kunnen in de Côte d’Azur hun lol niet op. Als je nog niet zo goed kunt paardrijden kun je voorafgaand aan een tocht ook wat lessen volgen om zo alles uit de ervaring te kunnen halen.

Als je vooraf goed onderzoek doet naar een ranch die tochten te paard aanbiedt dan kun je met een gerust hart opstappen. Met brave paarden en altijd onder begeleiding van een ervaren instructeur zodat je maar aan één ding hoeft te denken: genieten. Wij geven je alvast wat inspiratie!

Paardrijden in Puget-Sur-Argens

Een van de vele aanbieders is ‘Ranch du cheval blanc’ in Puget-Sur-Argens. Hier kun je tochten maken op prachtige (vooral witte) paarden en de mooie omgeving ontdekken. Alles wat je nodig hebt is aanwezig, dus dit scheelt ook weer spullen mee nemen!

De Camargue

In het natuurgebied van de Camargue kun je eveneens mooie tochten maken. De Camargue ligt in het departement Bouches-du-Rhône, tussen Montpellier en Marseille, aan de Middellandse Zee. Dit moerasgebied bestaat uit verschillende stranden, meren, beekjes, graslanden en is tenslotte een vlak gebied. De biologische diversiteit is hier enorm. Er leven hier veel dieren in het wild: Camargue paarden, stieren (met grote hoorns!) en verschillende vogelsoorten, waaronder zelfs flamingo’s! Je kijkt hier je ogen uit. In les Saintes-Maries-de-la-mer zitten een aantal maneges, waaronder Les Cabanes de Cacharel. Deze manege biedt gewone tochten te paard aan (op Camargue paarden) en tochten in een koets!

Tourrette-Levens: een groene bergachtige oase

Tenslotte lichten we het ruitercentrum A cheval sur les Monts in Tourrette-Levens (boven Nice) voor je uit. Tourrette-Levens is een hooggelegen dorp, aan de voet van een rotsachtige berg. In dit groene bergachtige gebied kun je lekker tot rust komen terwijl je vanaf de rug van je zwarte paard de omgeving bewondert. Pijnbomen, olijfbomen, bremstruiken, een prachtig ongerept natuurgebied. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier terecht en genieten in deze groene oase van rust.

Populaire bestemming

CotedAzur.nl