Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wijntour

Een wijntour in een van de bekendste wijngebieden kan niet missen!

De Côte d’Azur is de uitgelezen streek om te genieten van zon, zee en strand. Met zijn mooie badplaatsen en charmante steden is het ideaal voor een ontspannen vakantie. Maar het heeft nog meer te bieden, prachtige wijngebieden waar de beste wijnen worden gemaakt. Een wijntour is dan ook een van de meest geboekte uitstapjes in de streek. Want wat is er nog beter dan genieten van de zon met een wijntje in je hand? Wij hebben een selectie gemaakt van een aantal wijntours die je in de streek kunt doen.

Château de Bellet

Op zo’n 20 minuten afstand van het centrum van Nice vind je de wijngaarden van Château de Bellet. De wijngaarden tellen 11 hectare en in het midden staat een 17e-eeuws monument, een oude kapel die nu dienst doet als informatiecentrum voor de wijngaarden. Tijdens de tour loop je langs de druivenstokken met Chardonnay, La Folle Noire, Le Rolle en de Braquet. In de kelder kun je vervolgens het productieproces aanschouwen. Daarna is het uiteraard tijd om het een en ander te proeven en eventueel te kopen. Een rondleiding en wijnproeverij kost hier €20,00 per persoon.

Château Minuty

Op deze wijngaard is 70% van de productie rosé wijn en van hoge kwaliteit. Het wijnhuis bestaat al sinds 1850 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de beste wijnmakers uit de streek. Vrijwel in elke restaurant in de buurt vind je deze wijnen op de kaart. Exclusief aan hun rosé wijn is het feit dat ze het sap gebruiken dat als eerste vrijkomt bij de productie. Het gewicht van de druiven is genoeg om een eerste natuurlijk persing te krijgen. Hierdoor krijgt de wijn een weelderige textuur. Een wijntour is hier iets duurder dan gemiddeld maar is het dan ook zeker waard.

Domaine de la Giscle

Een wijnhuis dat iets lager geprijsd is en daardoor wat toegankelijker, is Domaine de la Giscle. Het is gelegen aan de zuidkant van het Maures gebergte, enkele kilometers verwijderd van de zee. Het wijnhuis produceert veel soorten wijn, zowel fruitig als bruisend maar ook complexe rode wijnen. Rondom de wijngaard lopen allerlei dieren rond zoals ezels, kippen, pauwen en duiven. Je kunt de kinderen dus gewoon meenemen!

Clos Sainte Magdeleine

Gelegen in de Bouches-du-Rhône, beslaan deze wijngaarden zo’n 20 hectare. In 1900 ontving de wijngaard een gouden medaille voor zijn witte wijn tijdens de Universal Exhibition in Parijs. De kwaliteit van de wijnen is dan ook erg goed, de wijnen komen van de Cassis druif. Deze werd al door de Grieken geproduceerd zo’n 2500 jaar geleden. Een wijntour en proeverij kun je hier al doen vanaf €12,00 per persoon.

Ook zo’n zin gekregen in zo’n heerlijk glas wijn? Naast de bovenstaande vind je nog veel meer wijnhuizen in de Côte d’Azur. Grote kans dat je tijdens wat sightseeing er een paar tegenkomt. Loop gerust het terrein op, vaak is er een mogelijkheid tot een rondleiding of proeverij.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl