Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Boottochten

Lekker uitwaaien kan natuurlijk op het strand, maar nog beter tijdens een boottocht! Op deze manier zie je de prachtige kust eens vanuit een ander perspectief. Dit gaat geheid prachtige beelden opleveren. Genieten!

Boottochten vanaf de haven van Menton

In Menton (ongeveer 30 kilometer van Nice) vind je La Balade en Mer Mentonnaise. Dit bedrijf doet er alles aan om haar passagiers een zo aangename boottocht te verzorgen. Je hebt hier de keuze uit verschillende tochten, bijvoorbeeld de Promenade Menton. Deze boottocht duurt ongeveer één uur en vijftien minuten. Je vaart vanuit de oude haven van Menton ongeveer 300 meter van de kust af en vaart vervolgens langs de Cap Martin en een stukje langs de baai van Monaco en Roquebrune. Tijdens deze tocht heb je een prachtig uitzicht op de haven van Monaco en de prachtige kustlijn.
De Promenade de Monaco duurt maar liefst twee uur en dertig minuten. Je vaart onder andere langs verschillende paleizen, het museum van Cocteau, eeuwenoude ruïnes en valleien. Adembenemend mooi!

Boottochten vanuit Nice

In de haven van Nice vind je het bedrijf Trans Côte d’Azur. Zij organiseren verschillende soorten boottochten. Deze starten zowel in de haven van Nice als in de haven van Cannes. Vanuit de haven van Nice start onder andere een zeer bekende en populaire boottocht. Deze duurt ongeveer een uur. Je vaart langs de Promenade des Anglais (een boulevard met chique hotels en luxe villa’s), Cap de Nice, Cap Ferrat en de beroemde baai van Villefranche. Gegarandeerd een plaatje!

Deze tocht kun je elke dag maken, behalve op de maandag. Er vertrekt een boot om elf uur en één om drie uur. Het is ook mogelijk om een dagje het eiland Sainte-Marguerite (Iles de Lérinse) bezoeken. Je vaart vanuit de haven van Nice binnen een uur naar het eiland. Hier kun je je dan de hele dag vermaken. Het eiland beschikt over tal van bezienswaardigheden, waaronder een museum en een fort! Ook zijn er leuke restaurantjes waar je ’s middags aan het water lekker kan eten. Om zes uur ’s avonds word je weer bij de haven van Sainte-Marguerite verwacht en word je vervolgens teruggebracht naar Nice. Aanrader!

Boottocht langs de militaire haven van Toulon

De pittoreske stad Toulon beschikt over een indrukwekkende militaire haven waaruit verschillende boten vertrekken voor een verkoelend tochtje. Zo vind je hier onder andere Les Bateliers de la Côte d’Azur. Deze maatschappij organiseert verschillende tochten, waaronder la Rade de Toulon. Tijdens deze boottocht van een uur kun je de rede (ankerplaats) van Toulon bewonderen en tegelijkertijd genieten van het zonnetje. Je vaart langs verschillende forten, de marinebasis en de grote dam. Je zult zien dat Toulon niet voor niets één van de grootste marine havens van Europa heeft. Kinderen gaan dit ongetwijfeld leuk vinden!

Populaire bestemmingen

Mas de Pierredon - CotedAzur.nl
7,5

Mas de Pierredon

Toulon

  • Stacaravans op ruime plaatsen
  • Mooi zwemparadijs
  • Sportmogelijkheden

Dicht bij de zee, twee zwembaden en leuke waterglijbanen; dat is camping Mas de Pierredon!

Les Terrasses des Embiez - CotedAzur.nl
7,2

Les Terrasses des Embiez

Toulon

  • Dichtbij zee
  • Familiepark
  • Stoombad en bubbelbad

In Six Fours les Plages vind je het vakantiepark Les Terrasses des Embiez. Een vakantiepark aan zee, met een hammam en een jacuzzie! Genieten!!

Le Clos Bonaventure - CotedAzur.nl
8

Le Clos Bonaventure

Saint-Tropez

  • Op maar 300 m van de zee
  • Vakantiepark vlakbij Saint Tropez
  • Voorzien van airco

Vakantiepark Le Clos Bonaventure ligt vlakbij Saint Tropez, een ideale bestemming voor de hele familie met waterplezier voor iedereen!

CotedAzur.nl