Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Boottochten

Uitwaaien op zee!

Lekker uitwaaien kan natuurlijk op het strand, maar nog beter tijdens een boottocht! Op deze manier zie je de prachtige kust eens vanuit een ander perspectief. Dit gaat geheid prachtige beelden opleveren. Ga mee met een georganiseerde boottocht of huur zelf een boot en ontdek de Côte d’Azur in alle vrijheid. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij Boatsters. Op dit peer-to-peer platform worden booteigenaren gelinkt aan boothuurders. Een soort van Airbnb, maar dan met boten! Boatsters is een wereldwijd verhuurplatform, dus je kunt waar je ook bent een boot of jacht via Boatsters huren, bemand of onbemand.

Boottochten vanaf de haven van Menton

In Menton (ongeveer 30 kilometer van Nice) vind je La Balade en Mer Mentonnaise. Dit bedrijf doet er alles aan om haar passagiers een zo aangename boottocht te verzorgen. Je hebt hier de keuze uit verschillende tochten, bijvoorbeeld de Promenade Menton. Deze boottocht duurt ongeveer één uur en vijftien minuten. Je vaart vanuit de oude haven van Menton ongeveer 300 meter van de kust af en vaart vervolgens langs de Cap Martin en een stukje langs de baai van Monaco en Roquebrune. Tijdens deze tocht heb je een prachtig uitzicht op de haven van Monaco en de prachtige kustlijn.
De Promenade de Monaco duurt maar liefst twee uur en dertig minuten. Je vaart onder andere langs verschillende paleizen, het museum van Cocteau, eeuwenoude ruïnes en valleien. Adembenemend mooi!

Met een groep vrienden of familie in Menton een boot voor een langere tijd huren? Dat kan bij Boatsters! Bekijk hier de mogelijkheden.

Boottochten vanuit Nice

Ook in de omgeving van Nice kun je samen met je vrienden en/of familie bij Boatsters een bemande of onbemande boot huren. Wat een luxe!

In de haven van Nice vind je het bedrijf Trans Côte d’Azur. Zij organiseren verschillende soorten boottochten. Deze starten zowel in de haven van Nice als in de haven van Cannes. Vanuit de haven van Nice start onder andere een zeer bekende en populaire boottocht. Deze duurt ongeveer een uur. Je vaart langs de Promenade des Anglais (een boulevard met chique hotels en luxe villa’s), Cap de Nice, Cap Ferrat en de beroemde baai van Villefranche. Gegarandeerd een plaatje!

Deze tocht kun je elke dag maken, behalve op de maandag. Er vertrekt een boot om elf uur en één om drie uur. Het is ook mogelijk om een dagje het eiland Sainte-Marguerite (Iles de Lérinse) bezoeken. Je vaart vanuit de haven van Nice binnen een uur naar het eiland. Hier kun je je dan de hele dag vermaken. Het eiland beschikt over tal van bezienswaardigheden, waaronder een museum en een fort! Ook zijn er leuke restaurantjes waar je ’s middags aan het water lekker kan eten. Om zes uur ’s avonds word je weer bij de haven van Sainte-Marguerite verwacht en word je vervolgens teruggebracht naar Nice. Aanrader!

Boottocht langs de militaire haven van Toulon

De pittoreske stad Toulon beschikt over een indrukwekkende militaire haven waaruit verschillende boten vertrekken voor een verkoelend tochtje. Zo vind je hier onder andere Les Bateliers de la Côte d’Azur. Deze maatschappij organiseert verschillende tochten, waaronder la Rade de Toulon. Tijdens deze boottocht van een uur kun je de rede (ankerplaats) van Toulon bewonderen en tegelijkertijd genieten van het zonnetje. Je vaart langs verschillende forten, de marinebasis en de grote dam. Je zult zien dat Toulon niet voor niets één van de grootste marine havens van Europa heeft. Kinderen gaan dit ongetwijfeld leuk vinden!

Boot huren in Bormes-Les-Mimosas

Tussen Saint-Tropez en Toulon vind je het departement en stad Bormes-Les-Mimosas, één van de mooiste plaatsen in de Var. Bloemen en planten vind je hier in overvloed! Ook beschikt deze Middeleeuwse stad over een 22 kilometer lange kustlijn. Huur zelf een bootje bij Boatsters en bekijk deze kleurrijke stad en de kustlijn vanaf de andere kant!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl