Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

IJssalons

Kies uit tientallen verschillende smaken voor een verkoelend ijsje bij een van deze ijssalons!

We kennen allemaal het genot van een heerlijk verkoelend ijsje op een warme zomerdag op vakantie. Ook al staan de Italianen bekend om het lekkerste ijs: in Frankrijk kunnen ze er ook wat van. Hieronder staan vijf ijssalons aan de Côte d’Azur uitgelicht.

Barbarac

Deze ijssalon ligt in Saint-Tropez aan de Rue du General Allard. De salon staat bekend om het serveren van authentiek ijs en de heerlijke ijscrème. Dit is een soort huisgemaakte slagroom en zeker het proberen waard. Barbarac is een royale ijszaak en doet niet moeilijk over grote bollen ijs. Het ligt ook nog eens dicht aan de haven, waar je ijsje met uitzicht kan verorberen.

Gelateria Sofia

In de Quai Bonaparte in Menton vind je Gelateria Sofia. De ijssalon maakt een eenvoudige indruk, maar het ijs is geweldig. Proef de exotische smaken, zoals meloen of bosbossen of neem een ijsje met panna cotta-smaak. Ze serveren ook bepaalde smaken afhankelijk van het seizoen, waardoor je een nog betere ijs-ervaring hebt.

Arlequin Gelati

Deze ijssalon in Nice is geliefd, maar toeristen vinden het ijs hier duur. Je krijgt echter wel waar voor je geld, want het ijs heeft een zachte, romige smaak. In tegenstelling tot ijssalon Barbarac doen ze hier niet aan royale bolletjes, maar daardoor geniet je wellicht meer van het ijs. Deze salon kan je vinden in de Avenue Malaussena in Nice.

IJsalon Niva

IJssalon Niva ligt aan de Rue Félix Faure in Cannes en is erg geliefd bij de lokale bevolking én bij de toeristen! De Italiaanse eigenaar van de zaak gebruikt voor het maken van zijn ijs alleen pure en natuurlijke ingrediënten. Kortom, dat moet een goed adresje zijn voor een heerlijk ijsje.

Gelateria Azzurro

Deze ijszaak staat ook wel bekend om het lekkerste ijs van Nice. De eigenaren maken ook zelf de hoorntjes en je hebt de keuze uit allerlei exotische smaken ijs. Deze ijssalon is te vinden op de Rue Sainte Reparate.

GM Glacerie

In Menton, aan de Rue de la Republique vind je GM Glacerie. Het grootste voordeel aan deze ijssalon is dat je een halve kilo pot compleet kan vullen met je favoriete smaak ijs voor maar 10 euro. De smaken zijn niet alleen fantastisch, maar ook de bediening is vrolijk en sympathiek. Het proeven van een smaak is geen probleem; al probeer je 10 smaken.

Kortom, aan ijsjes kom je in de Côte d’Azur niet tekort. Er is zo veel te proeven dat je eigenlijk iedere dag wel een ijsje zou moeten nemen.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl