Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Musea

Het eerste waaraan je denkt bij de Côte d’Azur is waarschijnlijk de zon, de zee en het strand. De streek heeft echter ook op cultureel gebied veel te bieden. Zo hangt in Antibes, Nice en Cannes de kunst letterlijk op straat in de vorm van monumenten en beeldhouwwerken. In de prachtige steden die het gebied rijk is kun je ook vele musea bezoeken die zeker de moeite waard zijn. Frankrijk kent een aantal beroemde kunstenaars die je ongetwijfeld bekend voor zullen komen.  

Musée Picasso

Dit museum bevindt zich in de stad Antibes en draait om niemand minder dan Picasso. Na de Tweede Wereldoorlog vertrok Picasso vanuit Parijs naar de Côte d’Azur om zijn kunst te maken. In die tijd heeft hij zijn creativiteit kunnen uiten en is zijn kunst over de hele wereld te bewonderen. Nu zelfs in zijn eigen museum dat ook nog eens prachtig gelegen is op een heuvel met uitzicht op de stad. Voor mensen die van abstracte kunst houden is dit een must see!

Musée Matisse

Nog zo’n prachtig museum over één enkele kunstenaar is Musée Matisse in Nice. Het is een mooi kleurrijk pand, net als zijn kunst. In het museum vind je diverse schilderijen, beeldhouwwerken en persoonlijke bezittingen van Matisse. Naast kunstobjecten is er ook een fototentoonstelling van de kunstenaar.

Musée d’art moderne et d’art contemporain

Hou je meer van moderne kunst? Dan zul je dit museum (ook in Nice) kunnen waarderen. In dit museum draait niet alles om één enkele schilder. Hier stellen maarliefst veertig kunstenaars hun kunstwerken tentoon. Het museum toont collecties van de Amerikaanse en Franse avant-garde van de jaren 60 tot aan nu. Hier spot je New-Yorkse Pop’Art en stukken van Yves Klein en Arman.

Musée de l’Annonciade

Bij de stad St. Tropez denk je niet meteen aan kunst maar toch is het bezoek aan dit museum een welkome afwisseling. Het is gevestigd in een 16e eeuwse kapel en heeft een collectie van twintigste-eeuwse kunstenaars. Je vindt hier zowel schilderijen als beeldhouwwerken van Signac, Maillol en Bonnard.

Musée national Fernand Léger

Even wat anders dan de reguliere schilderijen en sculpturen vind je in het nationaal museum Fernand Leger in Biot. Hier vind je een uitzonderlijke collectie die gewijd is aan de artistieke ontwikkeling van Fernand Léger. Originele tekeningen, olieverfschilderijen, glas in loodramen en keramiek in de stijl van het neo-impressionisme tot het kubisme.

Asian Art Museum

Het heeft weinig met Franse kunst te maken, maar is daarom niet minder interessant. Het doel van het museum is om mensen een diepere benadering van de Aziatische cultuur te laten verkrijgen. Het gebouw is gebouwd van wit marmer en ingebouwd in een kunstmatig meer. Naast het bewonderen van schilderijen en objecten kun je hier ook Aziatische tradities beleven zoals het bijwonen van de thee plechtigheden of kijken naar een Aziatische dans.

Populaire bestemmingen

Odalys La Palmeraie - CotedAzur.nl
7,2

Odalys La Palmeraie

Grimaud

  • 2 zwembaden
  • Raften en abseilen
  • 4 km van zee

La Palmeraie is een gerenoveerd vakantiepark waar je met het gezin veel waterplezier beleefd. De zee ligt 4 km van de camping vandaan en ligt Aqualand ook in de buurt.

Domaine du Colombier - CotedAzur.nl
7,7

Domaine du Colombier

Fréjus

  • Dichtbij zee en St. Tropez
  • Gezellige familiecamping
  • Twee restaurants op de camping

Zwemmen onder de palmbomen in een nieuw zwembad terwijl de zonnestralen op je gezicht schijnen? Dat kan op camping Domaine du Colombier!

Esterel Caravaning - CotedAzur.nl
7,9

Esterel Caravaning

Fréjus

  • Vlakbij het stadje Fréjus
  • Animatieprogramma in de zomer
  • Overdekt kinderbadje

Zwemmen in de jungle? Camping Esterel Caravaning heeft een zwembad geheel in een jungle thema; de kinderen weten wel waar ze heen willen op de camping!

CotedAzur.nl