Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Evenementen

De Côte d’Azur staat niet alleen bekend om muziekfestivals en andere shows, maar ook om haar speciale feesten. Deze evenementen zijn er bijna in elke maand van het jaar. In de zomerperiode bruisen de steden van energie. Hieronder staan de meest bijzondere feesten uitgelicht.

Fêtes de la Tarasque

Deze feesten worden in het laatste weekend van juni gehouden in Tarascon, een klein dorpje onder Avignon. Hier vieren ze een groot volksfeest rondom de monsters. Het monster is de Tarasque, een fabeldier wat lijkt op een draak. De Tarasque zou schepen hebben laten zinken en mensen hebben gedood. Bij de feesten eren ze Sint-Martha, een heilige die de draak zou hebben verslaan.

Melons en fêtes

Dit feest is een walhalla voor meloenliefhebbers, want bij dit feest in juli staat de meloen centraal. Deze feesten worden gehouden in het dorp Cavaillon, wat ten zuidoosten van Avignon ligt. Cavaillon wordt ook wel de hoofdstad van de meloen genoemd in de volksmond. Tijdens de feesten wordt er alles uit de kast gehaald door de lokale bevolking. Ze presenteren alle boeken, recepten en tekeningen die ze hebben over de meloen.  

Pegoulado

In Arles wordt in juli een avondoptocht gehouden waarbij de lopers traditionele kleding dragen. De optocht wordt altijd gedaan op de vrijdag voor de eerste zondag van juli. Er lopen duizenden mensen mee in de optocht. Het is gratis om te kijken naar de optocht en het is een echte traditie in Arles. Kortom, zeker de moeite waard om te gaan kijken!

Druivenfeest

Daarnaast is het begin augustus tijd voor het druivenfeest in Fréjus. Bij dit feest staat de druif centraal. Alle producten met druiven worden namelijk tentoongesteld. En ook op straat vind je overal stalletjes waar men druiven verkoopt of wijn laat proeven.

Lavendelfeest

In Sault, een dorp ten noordoosten van Avignon, wordt elk jaar in augustus het lavendeelfeest gehouden. De lokale bewoners laten je zien wat er allemaal met lavendel gedaan kan worden. Er is een tentoonstelling, een paardenshow en een concert: allemaal om het lavendelfeest op te leuken. Er vindt zelfs een wedstrijd lavendel snijden plaats!

Vervelen ga je je dus zeker niet in de Côte d’Azur. Maak kennis met de lokale cultuur en tradities en feest met de lokale bevolking mee!

Populaire bestemmingen

L’Ile d’Or - CotedAzur.nl
7,3

L’Ile d’Or

Bormes les Mimosas

  • Zwembaden en waterglijbaan
  • Zandstrand binnen handbereik
  • Veel activiteiten

Sport en spel; ontspanning en de zon, de beste ingrediënten voor heerlijke vakantie. En op Vakantiepark L'Ile d'Or vind je die zeker!

Mas de Pierredon - CotedAzur.nl
7,5

Mas de Pierredon

Toulon

  • Stacaravans op ruime plaatsen
  • Mooi zwemparadijs
  • Sportmogelijkheden

Dicht bij de zee, twee zwembaden en leuke waterglijbanen; dat is camping Mas de Pierredon!

Les Chênes Verts - CotedAzur.nl
7,5

Les Chênes Verts

Saint-Raphaël

  • Strand op loopafstand
  • Kinderbadje
  • Uitgebreid animatieprogramma

Vakantiepark Les Chênes Verts is een ideaal vakantiepark voor jong en oud. Dit park aan de Côte d'Azur heeft alles wat je op vakantie wilt.

CotedAzur.nl