Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vissen

Tijdens je verblijf aan de Côte d’Azur kun je zeker je hengel en andere visspullen meenemen. Er zijn namelijk genoeg plekken om te vissen: rivieren, meren, beekjes en natuurlijk de zee. Je mag niet zomaar overal je hengel uitgooien. Informeer dus altijd bij de plaatselijke VVV naar de specifieke regels. Wij geven alvast wat informatie.

Vissen in Frankrijk

Ten eerste is ook in Frankrijk een visvergunning verplicht. Een dagtarief kost gemiddeld 10 euro en je kan een heel jaar vissen voor rond de 60 euro. Er is gelukkig ook een tussenoplossing; zo kun je vaak een vakantievergunning krijgen voor 30 euro. Deze prijzen zijn richtprijzen en kunnen per departement variëren. Voor kinderen en jongeren liggen de tarieven vaak lager. Daarnaast heb je ook een gestempelde zegel nodig, een zogenaamde ‘’timbre oblitéré’’. Ook deze is verkrijgbaar bij plaatselijke VVV’s en sportwinkels. Tenslotte mag je vaak niet voor zonsondergang of na zonsondergang vissen.

Zeevissen

Midden in de natuur vissen is natuurlijk rustgevend, maar zeevissen is ook zeker aan te raden. Dit kun je bijvoorbeeld aan de Littoral de Provence-Alpes Côte d’Azur doen, de Provençaalse kuststreek. Een droomplek voor zee-visliefhebbers. Je vindt hier vooral veel rotsvissen. Deze worden veelal gebruikt voor in de Franse vissoep: la bouillabaisse. Vanwege de steile kliffen (bijvoorbeeld die van de Cap Canaille), wordt de vis hier door middel van een speciale techniek gevangen. Daarnaast zwemmen in de kreken (Calanques) van Morgiou en Sorgiou (in de buurt van Cassis) veel zeebaarzen. Tenslotte vind je in de baai van la Ciotat meerdere zones waar je kan vissen. Hier, maar voornamelijk rond het tegenovergelegen eiland Île Verte, kan je onder andere vissen naar makreel, zeebrasems en murenen.

Vissen op en nabij de camping

Op de pagina’s van de campings staat vaak aangegeven of je op of nabij de camping kan vissen. Zo kun je zowel op en nabij de campings Domaine du Verdon, Les Cigales en Domaine des Naïades je hengel uitgooien. Bereid op de camping de lunch voor en ga picknicken middenin de natuur! Kinderen kunnen lekker spelen en rondrennen, maar een wandeling is natuurlijk ook mogelijk. Zo wordt dit ‘’visuitje’’ geschikt voor het hele gezin!

Populaire bestemmingen

Domaine des Naïades - CotedAzur.nl
7,6

Domaine des Naïades

Grimaud

  • Zwembad met glijbanen
  • Zee op loopafstand
  • Uitgebreide animatie

Familiecamping Domaine des Naïades ligt in de baai van Saint-Tropez. Op loopafstand liggen de zandstranden van Port Grimaud waar je heerlijk kunt zwemmen, zeilen en windsurfen.

Domaine du Verdon - CotedAzur.nl
7,7

Domaine du Verdon

Grasse, Alpes Maritimes

  • Drie zwembaden
  • Bezoek de Gorges du Verdon
  • Veel wandelmogelijkheden

Domaine du Verdon is een vakantiebestemming voor iedereen! Kids spelen met elkaar en het animatieteam en de jongeren spelen een potje voetbal; er is voor ieder wat wils!

Les Cigales - CotedAzur.nl
6,4

Les Cigales

Roquebrune sur Argens

  • Waterparadijs van 11.000 m²
  • Kinderbaden
  • Bubbelbad van 110 m²

Camping Les Cigales ligt in een van de mooiste gebieden van de Côte d'Azur, op nog geen 20 kilometer van het strand af; een ideale vakantiebestemming in Frankrijk!

CotedAzur.nl