Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Shoppen en winkelen

Een middagje alle bekende modemerken of kleine Franse boetiekjes afstruinen

Naast zon, zee, strand en bezienswaardigheden is het natuurlijk ook altijd leuk om een dagje op pad te gaan om gewoon lekker te shoppen. Aan de Côte d’Azur is dit geen probleem, want je kan hier goed winkelen. Combineer het bekijken van de winkels met een terrasje op één van de vele boulevards van Cannes en Nice.

Saint-Tropez

In Saint-Tropez vind je alle modewinkels in de Rue Gambetta. Er hebben zich echter ook kleine boetiekjes gevestigd waar ze antieke meubelen en kleding verkopen. Ben je op zoek naar de luxe winkelstraat van Saint-Tropez, dan moet je naar de Rue François Sibilli. Hier vind je bijvoorbeeld Dior of Louis Vuitton winkels. Hoewel de winkels buiten het hoogseizoen gesloten zijn op zondag, zijn ze in de zomer vaak wel op zondag geopend. Tussen de middag gaan de meeste winkels een paar uur dicht: meestal van 13:00 tot 15:00. Vervolgens zijn ze weer geopend tot een uur of acht in de avond.

Nice

In Nice vind je winkels van allerlei soorten en maten. In de Rue de la Préfecture vind je een verscheidenheid aan winkeltjes en barretjes. De vintagewinkels in deze straat zijn erg populair. Daarnaast zijn er niet alleen kledingwinkels te vinden, maar ook boetiekjes met hebbedingetjes, zoals woonaccessoires. Het sieradenwinkeltje Les Délices de Candice is ook zeker de moeite waard om even te bezoeken.

Een ander winkeltje dat favoriet is bij de lokale bevolking lijkt op de Nederlandse LUSH. Zodra je over de drempel stapt bij Le Chatelard 1802 aan de Rue Pont Vieux ruik je de heerlijke lavendelgeuren overal om je heen. In dit winkeltje hebben ze allerlei soorten olie en parfum met lavendelgeuren!

De grootste shopping mall van Europa

Dit walhalla is voor de echte shopliefhebbers. Deze grootste shopping mall van Europa ligt in Cagnes sur Mer en alle topwinkels zijn hier vertegenwoordigd. Niettemin vind je hier ook lokale winkeltjes. Deze shopping mall heeft de naam Polygone Riviera gekregen en bestaat maar liefst uit vijf aparte zones, waar elke zone bepaalde winkels herbergt. Er is bijvoorbeeld een zone voor woonwinkels en een zone voor beauty en accessoires. Cagnes sur Mer zal door de aanwinst van dit shopping centrum veel bezoekers trekken. Het kleine dorpje ligt tussen Nice en Cannes in en is naast het bezoeken van het shopping centrum ook zeker de moeite waard!

Kortom, aan winkels en shopping malls is er geen tekort in de Côte d’Azur! Naast grote winkelketens als H&M vind je ook de kleine, lokale boetiekjes met handgemaakte kleding. Daarnaast kan je ook altijd terecht bij de Franse winkelketens, want dan heb je toch geshopt bij echte Franse kledingwinkels!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl