Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wandelen

Dankzij de verschillende landschappen in de Côte d'Azur, is geen wandelroute hetzelfde

Tijdens het wandelen vertragen je gedachten. Zo kun je extra genieten van wat er om je heen te zien is. In de Côte d’Azur is het niet alleen mogelijk om strandwandelingen maken. Deze regio kent ook prachtige (beschermde) natuurgebieden waar wandelaars van allerlei niveaus zich kunnen wagen de verschillende routes. Wij lichten er een paar voor je uit!

Wandelen in het natuurpark van de Brague

Dit natuurpark ligt ongeveer op vijf kilometer afstand van de zee. Tijdens je wandeling kun je dus lekker uitwaaien! Onderweg passeer je de meest romantische landschappen: verschillende soorten bomen (o.a. elzenbomen, essenbomen, verschillende soorten eikenbomen en laurierbomen) Het park is bovendien zeer geliefd bij verschillende soorten vogels. De geur van rozemarijn maken deze ervaring helemaal compleet. Eigenlijk worden al je zintuigen hier geprikkeld! Het is mogelijk om een route van negen kilometer te lopen (van Biot naar Valbonne) of een route van twee kilometer (la Rine).

Sentier du Littoral

Dit is geen strandwandeling, maar wel een wandeling langs de kust. In totaal is deze bekende route 200 kilometer lang (van Saint-Cyr tot Fréjus), maar je kan uiteraard kiezen om wat kleine gedeeltes van deze route te lopen. Saint-Jean-Cap-Ferrat en Cap d’Antibes zijn aanraders! Vanwege de rotsblokken onderweg zijn stevige schoenen wel aan te raden.

Les Calanques

In dit berg- en rotsachtige landschap tussen Marseille en Cassis kun je eveneens verschillende routes lopen. De Mont Puget is de hoogste berg van dit gebied en is zo’n 565 meter hoog. Een leuke en vrij korte route (1.5 uur) in dit gebied is Le Petit Prince (ja vernoemd naar het verhaal van Antoine de Saint-Exupéry). Deze route start in de buurt (1 km) van Cassis. Onderweg kom je langs de prachtige haven van Miou en de rots van Canaille (Cap Canaille).

Een wandelvakantie aan de Côte d’Azur

De drie bovengenoemde wandelingen zijn echt een greep uit de wandelmogelijkheden van de Côte d’Azur. Wie van plan is veel te gaan wandelen tijdens een vakantie aan de Côte d’Azur doet er goed aan zich goed voor te bereiden. Zeker omdat de temperatuur aan de Franse Rivièra nog behoorlijk kan oplopen. Neem dus altijd voldoende water mee en check van te voren of het gebied niet is afgesloten vanwege eventueel bosbrandgevaar. De meeste van onze accommodaties en bestemmingen aan de Côte d’Azur hebben een WiFi-verbinding, zodat je altijd up-to-date kunt zijn van het laatste nieuws.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl