Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Pretparken

Avontuurlijke uitjes!

Naast de vele waterparken in de omgevingen, vind je in de Côte d’Azur ook verscheidene pretparken en dierentuinen. In de Côte d’Azur is het weer altijd prachtig, dus tijdens een van deze activiteiten kun je hier ook optimaal van genieten. Quality time met het gezin of met je vrienden! Wij lichten een aantal (pret)parken voor je uit.

Pretparken in Antibes: Marineland en Kid’s Island

In Antibes vind je twee pareltjes van pretparken. Allereerst heb je Kid’s Island, een echt familiepark met allerlei soorten dieren én attracties. Het park is gericht op kinderen tot twaalf jaar, maar eigenlijk is het gewoon leuk voor alle dierenliefhebbers! Een ponytour, naar de kinderboerderij, verdwalen in het doolhof of bootje varen, het zijn een aantal van de vele dingen die je hier kunt doen. Naar de kinderboerderij is natuurlijk altijd een goed idee. Geitjes en schaapjes aaien valt bijna bij alle kinderen wel in de smaak!

De naam verklapt het al, want in Marineland kun je allerlei wilde dieren spotten die voornamelijk in het water te vinden zijn: haaien, zeeleeuwen, dolfijnen, orka’s, schildpadden en ijsberen. Tijdens de indrukwekkende shows kun je dolfijnen, roggen en zelfs orka’s van heel dichtbij bewonderen! Het park beschikt over het grootste orka-bassin van de wereld.

Magic Park Land

Ten zuiden van Aix en Provence (30 kilometer daarvandaan), in het plaatsje Ensuès-la-Redonne, ligt het populaire pretpark Magic Park Land. In dit attractiepark vind je 37 attracties geschikt voor alle leeftijden. Of je nou met je gezin gaat of met een groep vrienden, hier beleef je sowieso een geslaagde dag. Dankzij de mediterraanse sfeer waarin het park is aangelegd, is het hier lekker beschut. Op warme dagen kun je hier dus ook prima terecht. Er worden eveneens diverse shows opgevoerd, soms midden op straat of natuurlijk tijdens de Circusshow. Het park blijft zich verbeteren; vanaf dit jaar vind je hier diverse beschutte picknicktafels waar je dus even lekker kan uitrusten. Ook zijn er een paar nieuwe attracties!

Parc Zoologique de Fréjus

Op slechts zeven kilometer van de Romeinse stad Fréjus kun je het dierenpark van Fréjus bezoeken. Hier kun je wilde dieren van heel dichtbij bekijken. Het park heeft geprobeerd om de natuurlijke omgeving van de dieren zo goed mogelijk na te bootsen. De rest van het park is geheel in mediterraanse sferen aangelegd. Tijdens je wandeling door het park word je namelijk omgeven door palmbomen, olijfbomen en mimosa’s. Het park telt zo’n 500 dieren van 95 verschillende soorten. Tijgers, zebra’s, neushoorns, maar ook allerlei soorten vogels en reptielen kun je hier bewonderen. Een leuke activiteit voor het hele gezin, maar ook zeer geschikt voor stellen. Vanaf één van deze campings in Fréjus kun je hier makkelijk naar toe!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl