Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3x doen tijdens een vakantie in Fréjus

La France. Wat heb ik daar vaak genoten van het verse stokbrood, de mooie dorpjes, de taal en de stranden. Ik denk dat ik daar nooit genoeg van krijg. Des te leuker is het om ook jou te inspireren om de auto (of het vliegtuig) te nemen en in de vakantie Fréjus te ontdekken. Deze keer geef ik je drie tips om te doen tijdens een vakantie in Fréjus. Een plaatsje dat aan de kust dichtbij de grens van Italië ligt.

Cloitre de la Cathedrale de Fréjus

Voor de cultuurliefhebbers onder ons is het Cloitre de la Cathedrale de Fréjus een echte aanrader. Dit klooster, dat in de 13e eeuw gebouwd is, is een genot om te bezoeken. Het toegangskaartje is maar €6,- en daarmee krijg je toegang tot de prachtige schilderijen uit de Middeleeuwen, de unieke plafonds, de bijbehorende kapel en het klooster. Tip: kijk goed van tevoren naar de dagen waarop ze open zijn, want deze zijn, op z’n Frans, nogal ingewikkeld. Het zal je niet gebeuren dat je, net zoals ik, voor een gesloten deur staat op maandagmiddag. De binnenkomst op dinsdag maakte alle frustraties weer goed, want wat was het binnen mooi!

vakantie Fréjus

Base Nature François Léotard

Een vakantie is niet alleen maar voor mooie oude gebouwen. Ontspannen is ook essentieel. Dat snappen ze bij Base Nature François Léotard. In dit grote park (zoals ik het maar zal noemen) is letterlijk alles mogelijk: klimmen, beachvolleyballen, wandelen in een mediterrane tuin, natuurgebieden, tennis en ga zo maar door. Bovendien zijn er voor kinderen en gehandicapten ook meerdere mogelijkheden. En aan evenementen geen gebrek. Zelf ben ik naar het evenement Water Night geweest. De sfeer die daar hing is onbeschrijfelijk. Muziekje op de achtergrond, zonnetje op mijn gezicht en een en al gezelligheid. Dat is wat ik noem: geluk!

vakantie Fréjus

Strand in Fréjus

Wat ik me herinner van vakantie toen ik klein was, blijft toch het strand. Hoewel onze ouders mij en mijn tweelingzusje meenamen naar allerlei indrukwekkende parken, kastelen en pleinen, is het strand het meeste blijven hangen. Wat waren we toch cultuurbarbaren vroeger! Zo ook het strand in Fréjus. Makkelijk bereikbaar, geen last van kiezels in je rug (maar juist genieten van brede zandstranden) en genoeg strandbarretjes om een verfrissend waterijsje te halen. Voor de afwisseling kun je ook een van de strandjes in de buurt bezoeken. Het is een klein stukje rijden, maar op Plage Agay (in Saint-Raphaël), kun je ook heerlijk je voetjes in het zeewater hangen.

vakantie Fréjus

Zoek jij nog een net zo rustgevend huisje of appartementje in deze regio? Dat kan op deze site!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
8

Eurosurf

Familie Wubbolts, 26 september 2016

Prettige sfeer!

Mooie rustige camping,vlakbij het strand. De omgeving is mooi,in de periode dat wij er waren was er een prettige sfeer en mooi weer

Bezocht Eurosurf met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl