Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie aan de Côte d’Azur #wegdromen

Als ik aan een vakantie aan de Côte d’Azur denk, dan razen in één keer tienduizend gedachten door mijn hoofd. De Côte d’Azur is voor mijn zo’n bestemming waar je de wereld aan mijn voeten ligt. Waar ik alles kan doen wat ik wil, waar ik alles kan bezoeken wat ik wil. Een dagje naar een grote stad? Check! Een dagje naar het strand? Check! Een dagje de natuur in? Check! Alles kan aan de Côte d’Azur en dat maakt een vakantie in deze regio zo geweldig! Ben jij er nog niet geweest? Dan kan ik, samen met alle bloggers van dit platform, je aanraden om snel een paar dagen te gaan. Lees maar door!

Franse charme

Oké, het is een lange rit, maar niet vervelend. Je rijdt door het prachtige heen waar je onderweg al zoveel moois kunt bekijken. Ik geniet keer op keer van het veranderende landschap naarmate je naar het zuiden gaat, hoe je dwars door Lyon rijdt en de wijngaarden voorbij ziet schieten. Hoe zuidelijker je komt, hoe harde de krekels krieken op de rustplaatsen aan de kant van de snelweg. Het maakt allemaal al deel van uit de vakantie die ik telkens tegemoet ga. En als je dan in de namiddag of in de avond op de camping komt en je ben helemaal geïnstalleerd, dan kun je alleen maar genieten.

Liefde, zon en rust

De Côte d’Azur heeft zoveel moois te bieden. Ik werd verliefd op Monaco, niet midden in de stad, niet aan haven, maar op rotsen, waar je uitkijkt over de stad. Waar je het Formule 1 circuit kunt volgen en je kunt uitkijken over de zee. Tja.. Als ik er zo over schrijf, dan waan ik me weer helemaal op dat mooie plekje. En dan de kleine dorpjes, met haventjes waar kleine vissersbootje aan liggen, wachtend op de volgende morgen totdat ze weer de zee op kunnen. Of aan het strand, bij de camping waar ik vorig jaar verbleef. Om ’s avonds nog romantisch met mijn lief een wandeling langs het strand te maken, om daarna bij de tent nog een lekker wijntje te drinken. Maar het landschap, tja, dat is mijn zwakte, daar ben ik gek op. Zeg je het woordjes ‘bergen’ dan kijk ik verlangend op. Terugdenkend aan een hike naar boven om het magnifieke uitzicht over een deel van Côte d’Azur te zien, met in de verte de helderblauwe zee.

Langzaamaan droom ik weg over deze regio die voor mij liefde, zon en rust uitstralen. Ik wil weer terug!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl