Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie in Sainte-Maxime

Sainte-Maxime is een stadje in het hart van de Franse Rivièra. Het is gelegen in de bocht van Saint-Tropez en door de bergen in het Noorden is Sainte-Maxime beschermt tegen de krachtige mistral wind. Dit zorgt voor een mild klimaat met rond de 300 zondagen per jaar. Sainte-Maxime is DE bestemming voor een zonnige vakantie!

Het plaatsje

Sainte-Maxime is een gezellige Franse plaats aan de Côte d’Azur. Zo kun je helemaal wegdromen aan de mooie boulevard met allemaal winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Van hier uit heb je het mooiste uitzicht op het strand en de zee. Maar ook voor de cultuurliefhebber heeft Sainte-Maxime iets te bieden. Musée de la Tour Carrée is een voormalig verdedigingstoren dat werd omgetoverd tot een museum waar van alles te vinden is over de geschiedenis en de tradities van Sainte-Maxime.
Daarnaast mag sport niet ontbreken in Sainte-Maxime en dan vooral niet watersport. Waterskiën, jet ski, duiken en snorkelen maar ook paragliden en golf staan hier hoog aangeschreven. Sainte-Maxime heeft zich de laatste jaren veel ingezet tegen milieubescherming. Hierdoor kunnen touristen van een mooie en beschermde natuur genieten.

De omgeving

In Sainte-Maxime zelf is veel te ontdekken, maar de plaats is ook een goed uitgangspunt om de omgeving te verkennen. De stad ligt in de Provence en aan de Côte d’Azur. Persoonlijk vind ik dat je geen betere omgeving in Frankrijk uit kunt kiezen voor een vakantie. Aan de ene kant ben je zo in de dorren heuvels van de Provence, hoor je de cicaden en loop je over de leukste lokale marketjes. Aan de andere kant vindt je de Middellandse Zee waar je het gevoel hebt dat je een mediterraans paradijs hebt gevonden van zon, zee en cultuur. Vanuit Sainte-Maxime vertrekt er ook een veerboot naar het bekende Saint-Tropez. De overtocht duurt maar 20 minuten en is zeker de moeite waard.

Op zoek naar een vakantie accommodatie in of bij Sainte-Maxime? Kijk dan hier!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl