Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vespa huren in Cannes

Wandelen over kustpaden, fietsen in Nice, zeilen rond de eilanden, allerlei activiteiten zijn denkbaar aan de Côte d’Azur. Wat zou je vinden van een tocht door Cannes en omgeving op een Vespa?

Deze Italiaanse scooter is bedacht door de producent Piaggo, die na de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuigen meer mocht bouwen, vanwege collaboratie met Duitsland. Daarom is hij overgegaan op het maken van de Vespa. In Italië meteen al een hit in de jaren ’40 en ’50, en ook al snel zeer populair in buurland Frankrijk. Of het nu gaat om de Italiaanse of Franse Rivièra, het is ook wel handig in deze gebieden zo’n Vespa: je zit lekker buiten met mooi weer, in een land waar fietsen toch vaak tijdrovend en te zwaar is vanwege de warmte en het heuvelachtige landschap.

vespa

Waar te huren?

Er is een leuk adresje in Cannes met heel aardige mensen, waar ze Vespa’s verhuren en ze je meteen kunnen vertellen waar je het best een tocht kunt maken. Je kunt je verdiepen in een aantal thema-tochten die ze hebben uitgestippeld.

Leuke routes

Zo is er een tocht waarbij je langs een aantal mooie plekken langs de Rivièra rijdt, bijvoorbeeld door Cannes. Waan jezelf even een beroemdheid wanneer je je ten tijde van het filmfestival van Cannes over de boulevard begeeft. Of tuf langs de kust naar Cap d’Antibes. Onderweg wel even pauzeren en een duik in de zee nemen natuurlijk.

Een andere prachtige mogelijkheid is de Mimosa-route. In de zomer zijn de bloemen helaas wel uitgebloeid (ze bloeien van januari tot maart), maar is de route vanwege de vele oude dorpjes, mooie heuvels en niet te vergeten het nooit ophoudende uitzicht op zee nog steeds de moeite waard.

En wat in Frankrijk natuurlijk ook nooit ontbreekt: een culinaire route, waarbij je af en toe je Vespa aan de kant zet, hoe moeilijk dat ook is als je net lekker met de wind door je haar door het Franse land scheurt, om te genieten van bijvoorbeeld wijn, kaas en honing, aangeboden door plaatselijke producenten.

In elk geval ga je naar huis met je hoofd vol mooie herinneringen en leuke verhalen!

Vespa. Ook geliefd door het grote parkeergemak!

vespa

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
9

Le Clos des Oliviers

Familie Lenoire, 15 maart 2017

Modern park!

Het is een zeer net, modern en ruim omgezet park in een mooie omgeving. Tips? Het bezoeken van de marktjes en de kustplaatsen.

Bezocht Le Clos des Oliviers met partner.

Bestemming bekijken

Pagina delen

CotedAzur.nl