Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Fietsen

Rustige fietsroutes

De Côte d’Azur met al haar prachtige zandstranden, rotsen, baaien en kristalblauwe zee leent zich natuurlijk perfect voor lange strandwandelingen of een avontuurlijke hike. Daarnaast kunnen ook fietsliefhebbers hun hart ophalen hier. Het heuvelachtige en rotsachtige landschap maken het fietsen hier af en toe tot een flinke inspanning. Je ziet hier dan ook vooral veel mountainbikers. Wil je tijdens een rustige fietstocht de omgeving ontdekken? Dan zijn er ook tal van routes die je in deze regio prima met je partner of het hele gezin kan fietsen. In de Côte d’Azur heb je qua fietsroutes keuze genoeg. Je kunt natuurlijk zelf kiezen hoeveel kilometer je wilt fietsen en waar je heen wil, maar een fietsroute is een handige houvast. Wij lichten er twee voor je uit.

Fietsroutes zijn er genoeg ! Ontdek de prachtige steden Marseille en Nice door middel van een van de fietstours.

Fietsen door Plateau de Valensole

Zo kun je onder andere een route van ongeveer 55 kilometer fietsen in het gebied tussen Sainte-Croix-du-Verdon en Manosque. Om precies te zijn start je in Gréoux-les-Bains en hier eindig je (als het goed is) ook weer. De hellingen zijn niet al te stijl, dus qua moeilijkheidsgraad is deze route goed te doen. Vanuit Gréoux-les-Bains fiets je langs de volgende plaatsen: Saint-Martin-de-Brômes, Allemagne-en-Provence, Riez, Puimoisson, Valensole en dan kom je weer bij het beginpunt. Je fietst als het ware een rondje.

Onderweg ga je ongetwijfeld prachtige landschappen zien. Je fietst namelijk ook langs de Plateau de Valensole, een natuurgebied waar je overal om je heen uitgestrekte paarse lavendelvelden ziet. Daarnaast heeft elk dorp wel een paar historische bezienswaardigheden die deze route bijzonder maken. Zo kom je bijvoorbeeld kastelen, oude gebouwen en kerkjes tegen. Het plaatsje Valensole is zeker de moeite waard om een tussenstop te maken. Je bent tenslotte dan op de helft van de route. Hier vind je onder andere: pittoreske straatjes, oude gebouwen, felgekleurde luiken en leuke winkeltjes. Vive la France!

Fietsen door natuurpark de Alpilles

Een andere leuke fietsroute vind je in de buurt van Cavaillon en Salon-de-Provence. Deze route is ongeveer 60 kilometer lang en start in Plan d’Orgon. Vanuit daar fiets je naar Mollèges en een paar kilometer later bevind je je in het natuurpark met wilde dieren: Parc Naturel Régional des Alpilles. Dit kleine natuurpark grenst aan het natuurpark van de Luberon en is een vrij bergachtig gebied. Daarentegen beschikt het ook over vele olijfbomen, pijnbomen en wijngaarden. Verder leven er maar liefst 250 verschillende soorten vogels in dit gebied.

De pittoreske dorpjes in deze regio zijn daarnaast erg leuk om te bezoeken. Zo kom je bijvoorbeeld langs Les Baux-de-Provence, één van de mooiste dorpjes van dit gebied, gelegen op een rots. Hier kom je veel ruïnes tegen, maar ook veel gerestaureerde huizen uit de Renaissance. Tenslotte kun je hier een kasteel, kerkjes, en leuke boetiekjes bekijken. Slenter over de kleine pleintjes en door de smalle straatjes en strijk neer op één van de vele beschutte terrasjes. Vervolgens fiets je verder naar Maussane-les-Alpilles en Eygalières. Eveneens schitterende dorpjes. Uiteindelijk kom je weer aan in Plan d’Orgon.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl