Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Auto huren

Een gevoel van vrijheid!

lBen je met het vliegtuig naar de Côte d’Azur gekomen en wil je graag de omgeving ontdekken in je eigen auto? Dan kun je natuurlijk ook een auto huren! Steden bezoeken, naar de supermarkt of een dag naar het strand, je kan gaan en staan waar je maar wil. Wij hebben een aantal dingen voor je uitgezocht!

Auto huren op de luchthaven

Je kunt bijna op alle luchthavens van de Côte d’Azur wel een auto huren. Zo zitten er op de luchthaven van Nice maar liefst twee verhuurbedrijven. Zo kun je vanaf Terminal 1 met een navette (busje) gebracht worden naar Avis Location de Voiture. Vanaf Terminal 2 is het vijf minuten lopen. Je loopt richting Gare Routière (plaats waar het openbaar vervoer aankomt en vertrekt) en steekt daarna de parkeerplaats over. In het Frans heet een autoverhuurbedrijf een location de voiture en in het Engels is het car rental. Daarnaast heb je ook nog Europcar. Dit is ook maar een paar minuten lopen. Aan jou de keus!

Tip: via de website van Holiday Cars kun je invullen waar je je auto graag wil ophalen bij aankomst. Zij zoeken vervolgens voor je uit welk verhuurbedrijf het voordeligst is. Daarna kun je meteen reserveren. Ideaal!

Ook op de luchthaven van Toulon-Hyères vind je een Avis Location de Voiture vestiging. Daarnaast kun je ook een auto huren bij Sixt Location de Voitures. Je kunt niet op elk moment van de dag een auto huren, maar wel 24 uur per dag inleveren. Vaak zijn ze ’s middags tussen 12.00 en 14.30 gesloten.

Auto huren in de grote steden

Eenmaal in het centrum van de stad aangekomen, kun je natuurlijk ook een auto huren. In Saint-Tropez heb je bijvoorbeeld ook een vestiging van Europcar. Ook Hertz is een goede optie. Dit bedrijf heeft vestigingen in maar liefst 150 landen en verhuurt en verkoopt kwalitatief goede auto’s.
In Toulon vind je eveneens de verhuurbedrijven Europcar, Hertz en Avis Location. Alle drie zitten ze dicht bij de binnenstad gevestigd. Twee kilometer van de binnenstad vind je Rent a Car. Dit verhuurbedrijf heeft goede recensies.
Tenslotte een iets minder grote stad, maar centraal gelegen aan de Côte d’Azur: de historische badplaats Fréjus. Hier vind je wederom een vestiging van Europcar. Daarnaast is France Cars ook een goede optie. Dit verhuurbedrijf bevind zich ook in de binnenstad en heeft positieve recensies.

Blijf alert

Een auto huren blijft een risico, dus maak altijd goede afspraken met het verhuurbedrijf. Het voordeel van grote internationale verhuurbedrijven is dat je de auto alvast via de Nederlandse site kan reserveren. Lokale bedrijven zijn vaak weer goedkoper, maar brengen ook weer meer risico’s met zich mee. Controleer daarom altijd je auto zowel voor je trip als na je trip. Kijk bijvoorbeeld goed of alles werkt. Wil je niet voor onverwachtse kosten komen te staan? Ga dan bijvoorbeeld voor een bedrijf met een all-inclusive formule. Dit kun je onder andere bij Avis Location krijgen. Je kunt dan zoveel kilometers maken als je wilt en je bent verzekerd voor schade door eigen schuld, diefstal en andere soorten schades (bandschade bijvoorbeeld). Op de website van de ANWB vind je meer tips. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl