Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Frans leren

Bonjour, la plage en andere woorden, hoe red je je in het Frans en waar kun je het het beste leren?

Wanneer je vaak op vakantie gaat naar Frankrijk is het natuurlijk best leuk om de taal een beetje te spreken. Op die manier kun je makkelijker een praatje maken met de locals en zijn die Franse menukaarten opeens geen geheimtaal meer. In de Côte d’Azur zijn er diverse taalcursussen beschikbaar voor jong en oud. Heb je al een redelijke woordenschat? Dan kun je instappen op het niveau wat voor jou het beste is. Je kunt een korte cursus doen van een week maar ook voor langere tijd in de regio verblijven. Een nieuwe taal, en dus Frans leren tussen de groene bergen en de azuurblauwe zee, heb je er al zin in gekregen?

De Franse taal

De Franse taal wordt ook wel de taal van de liefde genoemd en dat is niet voor niets. Het is een taal die mooi klinkt en goed in het gehoor ligt. Het is natuurlijk de officiële taal van Frankrijk maar wordt ook gesproken in andere landen zoals delen van Noord en Centraal Afrika, een deel van Canada, Vietnam, Cambodja, België en Zwitserland. De taal is ook verweven in onze taal, misschien nog wel meer dan je zou denken. Zo zie je in een restaurant vaak items zoals paté, souffle of mousse op de kaart staan. Het is een Romaanse taal waardoor je als je Frans spreekt, een voorsprong hebt om het leren van andere Romaanse talen zoals Italiaans, Spaans en Portugees.

Taalcursus in Nice

De cursussen vinden met name plaats in de grote steden in de Côte d’Azur. De taalschool van Language Plus is gelegen in het centrum van Nice, op 10 minuten loopafstand van het strand. Naast het leren van een nieuwe taal kun je in je vrije tijd genieten van de smalle straatjes en vele restaurantjes in het oude centrum. De school heeft vijf klaslokalen en een bibliotheek. Je kunt tijdens de cursus verblijven bij een gastgezin via de organisatie of zelf accommodatie regelen.

Frans leren in Antibes

Wil je liever in een iets kleiner plaatsje de Franse cultuur beleven dan kun je beter kiezen voor een cursus in Antibes. Dit sfeervolle stadje is de perfecte plek om de Cote d’Azur te leren kennen en de Franse taal te leren. De school in Antibes, CIA, bestaat uit twee gebouwen: Le Chateau en Le Port. De eerste is een landhuis op loopafstand van het centrum waar je kunt studeren in de grote tuin. Le Port ligt in het centrum, dichtbij de haven en het strand. De school organiseert veel uitstapjes waar je je voor kunt inschrijven buiten de lestijden.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl