Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Openbaar vervoer

Rondom de grote steden in Côte d'Azur is het openbaar vervoer prima geregeld!

Ga je met het vliegtuig naar de Côte d’Azur en heb je geen zin om in de warmte met de auto naar stranden of marktjes te rijden? Dan is het openbaar vervoer erg handig. Aan de Franse zuidkust is het openbaar vervoer over het algemeen prima geregeld rond de grote steden.

Reizen met de bus

Nice is het duidelijke knooppunt van alle busnetwerken in de Côte d’Azur. Binnen de stad kun je terecht bij de busmaatschappij Lignes d’Azur. Voor een enkel ticket betaal je slechts één euro en dan kun je zo ver reizen als je wilt binnen de regio. Via de site www.lignesdazur.com kun je precies vinden hoe laat bussen vertrekken en of er een verbinding bestaat tussen jouw gewenste bestemming en je verblijfplaats. Daarnaast kan je voor extra informatie ook op de site terecht.

Buiten de stadsgrenzen van Nice kan je reizen met TAM-bussen. Vanuit Nice is bijna elke stad bereikbaar per bus en er strekt zich een ontwikkeld netwerk van bussen uit rondom Nice. In veel gevallen betaal je slechts 1 euro voor een enkeltje, ongeacht de afstand die je moet overbruggen. Je kunt kaartjes kopen bij de buschauffeur. Binnen Nice kan je deze tickets ook gebruiken voor de tram, mocht je een onverhoopte overstap moeten doen.

Ontdek de Côte d’Azur per trein

De TER, ofwel de regionale sneltrein aan de Franse kust verbindt alle grote steden met elkaar. Ga echter niet teveel uit van deze trein, aangezien hij bekend staat als de slechtste punctuele trein in Frankrijk. Ongeveer 40% van de treinen worden elke dag vertraagd of geannuleerd. Kortom; wel een snelle manier om te reizen binnen de Côte d’Azur, maar wellicht ook de grootste kans op vertraging.

Met de TGV kan je ook veel steden bereiken, maar deze treinlijn strekt zich uit door heel Frankrijk in plaats van alleen door de Côte d’Azur, zoals de TER. Het knooppunt van de TGV treinen is ook Nice. Deze treinen staan erom bekend beter op tijd te rijden, maar je bereikbaarheid binnen de Côte d’Azur is wel een stukje kleiner.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl