Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Van en naar het vliegveld

Van en naar het vliegveld doe je het makkelijkst met de bus!

Wanneer je eenmaal op één van de vliegvelden aangekomen bent, moet je natuurlijk nog wel naar je vakantiebestemming. Vanaf de luchthavens in de Côte d’Azur kun je met de bus bijna overal komen!
Daarnaast is het op alle vliegvelden mogelijk om een auto te huren. Dit is natuurlijk duurder, maar geeft wel meer vrijheid! Lees hier meer over een auto huren in de Côte d’Azur.

Van en naar het vliegveld van Marseille-Provence

Vanaf Marseille-Provence gaan er bussen naar vrijwel alle grote steden in de omgeving. De website van Marseille-Provence airport geeft dit heel overzichtelijk aan. Vanaf Marseille Airport kun je makkelijk met de bus naar het centrum van Marseille, Aix-en-Provence,  Montpellier, Toulouse, Bordeaux en nog naar veel meer prachtige steden. Er is ook een bus die naar Saint-Tropez rijdt en onderweg onder andere stopt in Draguignan, Sainte-Maxime en Grimaud.

Nice Côte d’Azur airport

Vanaf het vliegveld van Nice rijden er heel veel taxi’s naar zo’n beetje alle steden in de Côte d’Azur. Dit is echter niet goedkoop. Twee keer per uur gaat er echter een bus naar het centrum van Nice of naar het treinstation van deze stad. Dit is veel goedkoper dan met de taxi!
Het is ook mogelijk om een French rivièra pass aan te schaffen. Met deze pas kun je gratis heel veel toeristische hotspots bezoeken en gratis gebruik maken van verschillende buslijnen om naar deze hotspots te gaan. Je hebt passen voor 24 uur, 48 uur en 72 uur. Zo kun je je makkelijk verplaatsen. Bezoek bijvoorbeeld het Matisse Museum of het Lascaris Paleis tijdens je verblijf in Nice.
Daarnaast rijden er vanaf het vliegveld bussen naar maar liefst 141 bestemmingen! Zo kun je met de bus naar Antibes Juan-les-Pins, Fréjus, Saint-Raphaël en nog veel meer leuke plaatsen aan de Côte d’Azur.

Toulon-Hyères

Wanneer je een vakantie in de buurt van Toulon of Hyères hebt geboekt, kun je het makkelijkst vliegen naar Toulon-Hyères airport. Vanaf hier kun je vervolgens buslijn 102 nemen naar Toulon en buslijn 63 naar Hyères. Wanneer je van Toulon naar het vliegveld wil, neem je eveneens lijn 102, maar vertrek je vanuit het station van Hyères, neem dan lijn 67 en stap uit bij Peupliers en neem vervolgens lijn 63 naar het vliegveld. Je hoeft nooit lang te wachten. De bus gaat gemiddeld vijf keer per uur. Daarnaast is Toulon-Hyères ook het dichtstbijzijnde vliegveld wanneer je een vakantie in (de buurt van) Saint-Tropez hebt gepland. Lijn 7803 gaat via La Londe, Bormes, La Mole en Cogolin naar Saint-Tropez. Deze rit duurt slechts anderhalf uur en kost vrijwel niks.

Avignon-Caumont

Deze luchthaven ligt natuurlijk in de Provence, maar vanaf hier kun je makkelijk afreizen naar de steden aan de Côte d’Azur. Het centrum van Avignon is alleen per taxi te bereiken. Vanuit hier kun je de bus nemen naar heel veel plekken in de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld naar Digne-les-Bains via Manosque of de bus naar het mooie Aix-en-Provence of Arles nemen!
Vanaf het vliegveld gaan er wel shuttlebussen naar Marseille. Vanuit Marseille kun je vervolgens de trein of de bus pakken naar één van de vele mooie steden die de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur rijk is. Conclusie: de bus is echt de goedkoopste optie om dit te doen. Geniet van het uitzicht onderweg!

Bon voyage!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl