Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Grimaud

Gelegen op een hoge heuveltop

Het middeleeuwse plaatsje Grimaud en het nabij gelegen moderne Port Grimaud kunnen eigenlijk niet los van elkaar gezien worden. Toch hebben ze beiden wel een zeer eigen karakter.

Informatie over Grimaud

Het dorp heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot aan de tijd van de Romeinen. Gelegen op een hoge heuveltop, uitkijkend over de Golf van Saint-Tropez, nam deze vestingstad eeuwenlang een strategische positie in. De antieke huizen getuigen ook nu nog van de historie van het plaatsje en de meeste zijn prachtig gerestaureerd.  De smalle straatjes en kleine pleinen zijn begroeid met geurig bloeiende Bougainville en nodigen uit tot een wandeling door deze authentieke Franse plaats. De 16e eeuwse Pont des Fées bewijst hoe ontwikkeld het dorp in de Middeleeuwen reeds was. Deze “Brug der Feeën” maakte het mogelijk om water te winnen uit een heuvel drie kilometer verderop en naar de stad te vervoeren.

Meer naar de kust toe realiseerde de architect François Spoerry in 1966 een ambitieus project.  In het midden van de baai van Saint-Tropez, beschermd tegen de wind uit het oosten en de “Mistral” uit het westen, ontwikkelde hij het havenstadje Port Grimaud.  Zijn droom als zeezeiler was een vakantiepark waar zijn boot vlak voor de deur van zijn vakantiehuis kon liggen.

Port Grimaud beschikt tegenwoordig over 15 kilometer aan kades en vrijwel alle vakantiewoningen beschikken over een eigen ligplaats. Het betoverende Port Grimaud, met zijn kleurrijke Provençaalse huizen en netwerk van kanalen, staat dan ook bekend als het Venetië van de Provençe. Port Grimaud heeft alles te bieden voor een onbezorgde vakantie aan de Côte d’Azur. In het dorp bevinden zich kleine winkeltjes voor de dagelijkse boodschappen en op donderdag en zondag is er een levendige markt. Tijdens het hoogseizoen kan men op zondagochtend op de Plan de la Tour gratis wijn, kaas en lokale lekkernijen proeven. Vanzelfsprekend zijn de watersportmogelijkheden in Port Grimaud zeer uitgebreid. Op meerdere plaatsen zijn boten te huur en op de stranden zijn jet ski’s en waterfietsen te huur. Ook wordt er veel aan waterskiën, windsurfen, snorkelen en paragliden gedaan.

Uitstapjes aan de Côte d’Azur

Een vakantie in Grimaud of Port Grimaud leent zich uitstekend voor het maken van uitstapjes in de omgeving. De nabij gelegen plaatsen Saint-Tropez en Sainte-Maxime zijn in het hoogseizoen zelfs met een bootdienst te bezoeken.  De mondaine plaatsen Cannes, Nice en Monte-Carlo zijn ook zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie aan de Côte d’Azur.

CotedAzur.nl