Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Aix-en-Provence

Een stad die je gezien moet hebben

Het is eigenlijk dé stad uit de regio Bouches du Rhône: Aix-en-Provence. Het is de vroegere hoofdstad van de lavendelstreek de Provence en dat proef je terug. Ook fijn: Aix is slechts 30 kilometer verwijdert van Marseille en dus van de Middellandse Zee! Wil je vanuit de stad richting de Côte d’Azur, dan kan dit ook al binnen een uurtje!

Aix-en-Provence: een stad met geschiedenis

De Fransen zijn er een ster in om hun geschiedenis goed te bewaren en ook in Aix is dat het geval! Niet alleen ligt de stad in een prachtige omgeving tussen de berg Sainte-Victoire en de Vallei van de Durance: het is op zich ook al een plaatje. De stad is ruim 2000 jaar oud en de sporen van de tijd zijn nog goed terug te vinden.

Zo is er een ruim aanbod aan cultureel erfgoed in de stad. Wanneer je de stad tijdens de vakantie bezoekt is het een aanrader om de wandelschoenen aan te trekken, zodat je van al het moois te voet kunt genieten. Zo kun je wandelen door de Cours Mirabeau: een straat omlijnd door platanen en vol met fonteinen, cafés en restaurants. De gebouwen langs deze straat stammen uit de 17e en 18e eeuw en de straat zelf is de verbinding tussen de oude stad en de wijk Mazarin. In de buurt van de Course Mirabeau vind je de Passage Agard: een prachtig oud klooster.

Zo vind je verspreidt over de hele stad eigenlijk nog sporen van haar rijke geschiedenis terug, met veel schitterende gebouwen uit de 17e, 18e en 19e eeuw.

Aix-en-Provence en Paul Cézanne

Wie Aix-en-Provence zegt, zou eigenlijk ook Paul Cézanne moeten zeggen. De beroemde kunstschilder is in deze stad geboren en getogen. Het is daarom zeker een aanrader om een van de vele plekken die aan hem gerelateerd zijn te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het atelier van Cézanne, het Buitenhuis van Jas du Bouffan en de Bibemus Steengroeven.

Daarnaast kun je in de stad genieten van de vele prachtige fonteinen, de smalle straatjes en de volle, gezellige pleinen: hier voel je dat je in het hart van de streek bent!

CotedAzur.nl