Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Natuur

De diverse natuur van de Côte d'Azur, waardoor er voor ieder wat wils is!

Je merkt het meteen als je je aan de Côte d’Azur bevindt. Je ruikt de lavendel, hoort de woeste rivier en je ziet de mooiste bloemen. De Côte d’Azur is één brok natuur en alles is even fantastisch en mooi.

Natuurparken

De Côte d’Azur beschikt over een paar prachtige natuurparken, die zich uitstrekken over de regio. De meeste natuurparken kennen een bijzonder landschap met groene heuvels, boomgaarden en kloven. De natuurgebieden staan ook tot de beschikking van de toeristen die van de prachtige natuur willen genieten. Je kan er wandelen, fietsen, zwemmen en nog veel meer. Mourre Nègre is een geliefd wandelgebied en biedt veel uitdagingen voor wandelaars. Vanaf meerdere toppen heb je een uitgestrekt uitzicht over de omgeving.

In het natuurpark Du Verdon vind je de grootste kloof van Europa. Je hebt hier de mooiste uitzichten, aangezien de rotswanden tot wel 700 meter hoogte komen.

Lavendel

De lavendelvelden zijn het symbool van de Côte d’Azur en in de zomer bloeit de lavendel helemaal op. In de dorpen en steden in deze regio worden de bloemen gedroogd en daarna wordt er vaak parfum van gemaakt. Om te zien waar de lavendel groeit en hoe het proces in zijn werk gaat kan je een van de vijf toeristische lavendelroutes volgen. Aan deze route vind je bijvoorbeeld musea en winkeltjes die allerlei extracten van lavendel verkopen. Na een vakantie aan de Côte d’Azur wil je alleen nog maar lavendel ruiken!

Flora

Door het heerlijke klimaat kun je exotische planten tegenkomen aan de Côte d’Azur. In de grote steden vind je aan de boulevards veel palmbomen, maar ook cactussen en citroenbomen zijn hier genoeg te vinden. Daarnaast groeien er veel olijfbomen, die elk jaar in augustus worden geoogst. Hier wordt vaak een smakelijke olijfolie van gemaakt. Het is erg interessant om een bezoek te brengen aan de olijfboomgaarden, waar je kan zien hoe het proces in zijn werk gaat.

Rivieren

De Rhône behoort tot de grootste rivieren van Frankrijk en de oevers bieden veel opties voor watersporters. Aan de rivieroevers vind je pittoreske dorpjes en de mooiste natuur. Hoewel de Rhône door industrieel gebruik niet de mooiste oevers heeft, zijn er nog genoeg andere rivieren.

Een bekend meer is het Sainte Croix. Dit is een stuwmeer, dat voorkomt op een rustige plek, waar je een prima dagje kan vertoeven. Hier worden ook veel watersporten beoefend, maar ondanks dat straalt het meer een ultieme rust uit.

De Côte d’Azur heeft al met al veel te bieden als het gaat om de natuur. Maak een wandeling door de prachtige omgeving of beoefen een watersport op één van de prachtige meren.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl