Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Tussenstop

Een tussenstop bij een van de steden aan de Côte d'Azur

Als je bijvoorbeeld op reis bent richting Italië of Spanje, kun je gemakkelijk een tussenstop maken in Côte d’Azur. Neem een paar dagen rust in een van de grote steden in Franse Rivièra en vervolg daarna je reis naar je bestemming. De Côte d’Azur is een perfecte bestemming voor een tussenstop, omdat het centraal ligt.

Nice

Nice ligt aan de kust in het oosten van Frankrijk en het is een populaire bestemming, zeker voor een paar dagen. De stad kent namelijk één lange kustlijn en is dus het walhalla om te genieten van de zon, de zee en het strand. Natuurlijk heeft Nice meer te bieden dan alleen dat. De oude binnenstad bestaat uit kleine, smalle straatjes en in de zomer zie je alleen maar terrasjes buiten. Daarnaast zijn er heel veel kleine boetiekjes en winkeltjes waar je naar hartenlust kan shoppen.

Heb je zin om lekker te gaan wandelen? Ga dan picknicken en wandelen op de Promenade du Paillon. Dit wandelpad is omringd door groene natuur en is maar liefst 1.2 kilometer lang. Kortom, heerlijk om tot rust te komen voordat je je reis weer vervolgt!

Marseille

Marseille is de grootste stad van de Côte d’Azur. Door de grootte van deze industriestad oogt Marseille soms lelijk, maar van binnen is het werkelijk een parel. De stad staat bekend om haar multicuturele samenleving. Hierdoor vind je winkeltjes en restaurantjes met verschillende herkomsten. Eén van de bekendste en leukste wijken in Marseille is de kunstenaarswijk die Le Panier genoemd wordt. Deze wijk is voorzien van veel straatkunst, ofwel street art. Bezoek de wijk lopend, omdat de verbindingen tussen straatjes vaak bestaan uit een aantal trappen.

Montpeiller

Montpeiller heeft de perfecte locatie voor een tussenstop als je onderweg bent naar Spanje. Deze stad ligt op ongeveer tien kilometer van de kust en relatief dichtbij de grens met Spanje. Montpeiller heeft klein historisch centrum, waar je zowel internationale merken vindt als kleine boetiekjes. Ben je een museumliefhebber, dan moet je in de tijd van je tussenstop echt een bezoekje brengen aan het Musée Fabre. Dit museum wordt namelijk gezien als een van de mooiste musea van de schone kusten in Europa.

Saint-Tropez

Deze stad is kleiner in vergelijking met Nice, Marseille en Montpeiller, maar daardoor niet minder geschikt voor een tussenstop. Het ligt misschien iets meer uit de route, maar het is de moeite waard om hier een stop te maken. Slenter door de haven om de luxueuze jachten te bekijken. In Saint-Tropez willen mensen graag zien en gezien worden, dus de luxe en rijkdom straalt overal vanaf. Wil je je ook luxe voelen? Dan kun je op het terras Sénéquier gaan zitten om iets te drinken. Let wel op dat je hier natuurlijk de hoofdprijs betaalt.  

Kortom, de Côte d’Azur leent zich uitstekend voor een tussenstop. Verblijf een paar nachten in een van de grote steden om weer volledig op te laden voor je verdere reis. Natuurlijk kun je ondertussen ook nog wat cultuur snuiven in de stad!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl