Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Weer

Een stralende zomer aan de Côte d'Azur

De Zuid-Franse kuststreek klinkt bekend in de oren als de Côte d’Azur. Deze kustlijn wordt soms ook wel de Franse Rivièra genoemd. Je vindt hier steden als Nice, het historische Cannes en het hippe Saint-Tropez. Veel mensen zoeken hier in de zomer de zon op om te genieten van een heerlijke vakantie aan zee. Maar hoe is het weer aan de Côte d’Azur eigenlijk? Dat lees je hier!

Vroeg zomer

Het klimaat in de Côte d’Azur is perfect, dus het is geen wonder dat hier elk jaar duizenden toeristen naar afreizen. In mei worden de eerste zomerse temperaturen vaak al gemeten. Daarbij begint de lente in maart al, waardoor een voorjaarsvakantie naar de Côte d’Azur ook nog niet eens zo gek klinkt. De meeste neerslag valt daarnaast om de zomer heen, waardoor de zomer een droge tijd is aan de zuidkust van Frankrijk. Ideaal om te kamperen dus!

Aangename temperaturen

Een ander voordeel van de zomer aan de Côte d’Azur is de aangename, warme temperatuur. We kennen misschien allemaal wel de temperaturen in Griekenland of Turkije, waar het aantal graden Celsius vaak boven de veertig graden uittorent. Dat hoef je niet te verwachten aan de Côte d’Azur. Extreme zomerse temperaturen komen hier amper voor. Hoogzomer is het maximaal dertig graden aan de Franse kust. De voornaamste temperaturen zitten rond de 27 graden. Niet alleen perfect voor toeristen die niet zo van extreme hitte houden, maar ook geschikt voor een vakantie met kleine kinderen! Zo hoef je ze niet elk moment te beschermen tegen de extreme hitte, maar kan je daar wat losser mee zijn. Vergeet kinderen natuurlijk niet goed in te smeren en goed uit de zon te houden.

De mistral

Een verschijnsel dat voorkomt aan de Côte d’Azur is de Mistral. Deze wind ontstaat tussen de Alpen en Pyreneeën, maar heeft de meeste kracht in het Rhônedal. Daardoor waait er een koude, harde wind richting de Middellandse Zee die zorgt voor een daling van de temperatuur. In de zomer is dit geen ramp, maar het kan er wel voor zorgen dat het zeewater koeler wordt. De harde wind blaast namelijk de bovenste, warme laag van de zee eraf, waardoor het koudere water meer aan de oppervlakte komt. De mistral komt in de zomer ongeveer 2 keer per maand voor.

Kortom, het klimaat in de Côte d’Azur kent geen extreme temperaturen. Daardoor is het een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen of mensen die niet van extreme hitte houden. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden in de zomer is het niet te warm om ook nog leuke activiteiten te doen!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl