Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Alpes-Maritimes

Bergen, valleien en een zonnig en zacht mediterraan klimaat

Het gebied Alpes-Maritimes, de zee alpen, strekt zich uit in het zuidoosten van Frankrijk. De bergen en valleien bieden een prachtig decor voor heerlijke wandeltochten. Het bekendste deel van de Alpes-Maritimes is de Cote d’Azur. Met haar zonnig en zacht mediterraan klimaat is deze streek een prachtige vakantiebestemming waar van alles te beleven valt voor sportievelingen, maar zeker ook voor zonaanbidders. Je kunt hier rotsen beklimmen, abseilen, wandelen, fietsen en zwemmen. De mooie kustlijn van de Middellandse zee staat bekend om haar mondaine badplaatsen zoals Nice en Cannes.

Bezienswaardigheden

Tourrettes-sur-Loup is een charmant middeleeuws dorpje waar je je even terug waant in de tijd. Geen grote drukte en glitter en glamour, maar pure eenvoud is wat je in dit dorpje tegenkomt. Je kunt hier heerlijk slenteren door de smalle steegjes en genieten van de authentiek winkeltjes. Daarnaast is het Natuurpark Parc Alpha ook zeker een bezoek waard. In dit natuurpark wonen meer dan twintig wolven. De omgeving is schitterend en je leert hier veel over het leven en de gewoonten van de wolven. Ben je hongerig geworden na een flinke wandeling in dit indrukwekkende natuurgebied? Dan biedt het restaurant volop keuze om de honger en dorst te stillen.

Ben jij een echte avonturier? Dan is Azur Canyoning de perfecte uitdaging voor jou: de ideale combinatie van natuur en avontuur. Verken de prachtige canyons van de Alpes Maritimes onder begeleiding van een gediplomeerde gids.

Mooie steden in les Alpes-Maritimes

Antibes is een mooie stad dat precies tegenover Nice ligt. Deze stad heeft een prachtige kathedraal die absoluut het bekijken waard is. Ook het Picasso museum is schitterend. Dit museum is gevestigd in Chateau d’Antibes waar je prachtige schilderijen en archeologische vondsten kunt bewonderen. Aan het begin van het schiereiland Cap d’Antibes ligt Juan-les-Pins, een badplaats aan de Middellandse Zee. Het mooiste strand ligt aan de westzijde van de stad richting de Golfe Juan. Met diverse bars en discotheken gelegen langs de boulevard is deze badplaats vooral in het hoogseizoen zeer geliefd onder jongeren.

Bestemming in Alpes Maritimes

CotedAzur.nl