Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bouches-du-Rhone

Breng een bezoekje aan Marseille

De Bouches-du-Rhône is het meest dichtbevolkte departement van de Provence. Het ligt aan de oevers van de Middellandse zee en je vind er een mix van historische bezienswaardigheden, natuur en cultuurschatten. Van de bergen en bergdorpjes zoals Baux-de-Provence tot aan het strand en grote steden als Marseille en Arles. Een veelzijdige vakantiebestemming waar zowel jong als oud zich zal vermaken.

Archeologisch stadje Glanum

Vlakbij het plaatsje Saint-Remy-Provence vind je de overblijfselen van het oude Romeinse stadje Glanum. Een bijzonder gebied, want het wordt al sinds de prehistorie bewoond. Hier vind je een Romeins Mausoleum, een stadsboog en in de grotten muurschilderingen uit de bronstijd. Veel toeristen komen dan ook naar deze plaats toe om dit te aanschouwen. Een grappig feit is dat de kunstenaar Vincent van Gogh vanaf 1889 in het plaatsje heeft gewoond. Hij schilder hier onder andere zijn wereldberoemde schilderij ‘Sterrennacht’.

Baux-de-Provence

Baux-de-Provence is een prachtig dorpje, gelegen op een hoge rots. Uit opgravingen is gebleken dat deze locatie al 6000 jaar voor Christus bewoond werd. Het dorpje bestaat met name uit ruïnes van de citadel en schattige steegjes met renaissance huizen. Vanaf het centrale plein heb je een schitterend uitzicht op de omgeving en de vallei van de Fontaine. Het wordt ook wel een van de mooiste dorpjes van Frankrijk genoemd en is daarom zeker een bezoekje waard.

Een dag in de stad

Naast het bezoek van kleine dorpje heb je in de regio ook een aantal prachtige steden waaronder Marseille. Een culturele stad die bol staat van de bezienswaardigheden. Overal vind je exposities, architectuur en kunstprojecten. Breng een bezoekje aan de hippe buurt Cours Julien of ga naar het Palais Longchamp voor een bezoek aan een museum. Vergeet ten slotte de Basiliek Notre de Dame de la Garde niet, die boven de stad uitsteekt. vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht.

Fiets met je familie of met z’n tweeën door de straatjes van Marseille en aanschouw de mooie monumenten, want ook dat is mogelijk in de prachtige stad Marseille !  

Een kasteel bezoeken

In de Bouches-du-Rhone zijn meerdere kastelen te vinden. Een daarvan is de Chateau de Tarascon, een middeleeuws kasteel dat gebouwd werd in de 15e eeuw. De muren zijn bijna vijftig meter hoog en het gebouwd is daarmee erg imposant. Je kunt er voor kiezen om een van de dagelijkse rondleidingen te volgen of op eigen houtje het kasteel te verkennen. De bezienswaardigheid is gelegen aan de Rhône, een geschikte plek voor een picknick of rustmoment na een bezoek aan het kasteel.

Bestemming in Bouches-du-Rhone

CotedAzur.nl