Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Dauphiné

Een variatie aan natuurgebieden

De regio Dauphiné was vroeger een zelfstandige provincie van Frankrijk. Tegenwoordig is de regio verdeeld over drie departementen: l’Isère, la Drôme en les Hautes-Alpes. Een perfecte regio voor wintersportliefhebbers. In Isère vind je het skistation Les Deux Alpes. Hier is het zowel in de winter als in de zomer mogelijk om te skiën dankzij de enorme gletsjers in het gebied. Je kunt je hier dus het hele jaar vermaken op de pistes.

Wandelen

De Dauphiné is ook een interessante regio voor wie niet zo van wintersport houdt. Dankzij het uitgestrekte nationale park in deze regio, Parc des Ecrins, kunnen ook wandelaars zich uitstekend vermaken. Wie wil er nou niet van die enorme gletsjers bekijken? In dit natuurgebied kun je verschillende routes lopen. Je hoeft dus niet per se een professioneel wandelaar te zijn om hier van de natuur te kunnen genieten. Tijdens je route kom je naast gletsjers, mooie meren en watervallen tegen.

Historische steden in de Dauphiné

De natuur in deze omgeving is natuurlijk de prachtig, maar de historische steden mogen er ook zeker zijn. Zo kun je in Vienne Romeinse ruïnes bekijken. Daarnaast mag Grenoble ook zeker niet ontbreken bij een bezoek aan deze regio. Zoals u op de foto’s al kan zien, is het hier werkelijk prachtig. De stad ligt aan de voet van de Alpen en is dus omgeven door bergen. De binnenstad telt een aantal middeleeuwse gebouwen en pittoreske pleinen. Zo vind je in de kern van de stad het oude Paleis van het parlement van de Dauphiné. Tenslotte worden er op de bijzondere pleinen als Place de Gordes en Place aux Herbes vaak marktjes georganiseerd. Dit is nog maar een kleine greep uit alle bezienswaardigheden die deze stad rijk is!

CotedAzur.nl