Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Gorges du Verdon

Op vakantie in de 'Grand Canyon van Frankrijk'

De Gorges du Verdon draagt met trots de onofficiële naam ‘Grand Canyon van Frankrijk’, vernoemd naar het natuurgebied in de Verenigde staten. Iedereen die een bezoek brengt aan het gebied Alpes-de-Haute-Provence kan die benaming beamen. De Gorges trekken jaarlijks veel bekijks, maar de drukte belemmert je niet om een van de mooiste ervaringen van je leven te hebben. Komt dat zien!

Wandelen in het mooiste natuurgebied van Europa

Het helderblauwe water van de Gorges is een heerlijke verfrissing in het warme gebied waar de zon elke dag schijnt. Rondom de kloof kun je goed wandelen. Vervolgens kun je in de pauzes heerlijk zwemmen in de rivier. De Gorges is zowel populair bij wandelaars als bij bergbeklimmers. Al wandelend kun je het grootste gedeelte van de kloof bekijken. Een voordeel van de wandeltochten is dat ze je een prachtig uitzicht op de kloof bieden. Daarbij komt nog eersteklas toegang tot allemaal onontdekte plekjes. De paden zijn soms zelfs uit rotsen van de kloof gehakt. De routes zijn goed begaanbaar voor de beginnende wandelaar en er is ook keuze voor de meer gevorderde trekker.

Een punt dat zeker niet te missen is in de omzwervingen rondom de kloof, is het Point Sublime, vlakbij het dorp Rougon. Vanaf dit panorama punt kun je kun je een groot deel van de Gorges bewonderen. Ook met de auto touren langs de Gorges levert je geen windeieren. Het klinkt weinig avontuurlijk, maar dit uitzicht kun je als wandelaar niet krijgen.

Watersport en klimmen in Gorges du Verdon

Voor watersporters is er veel te doen in de rivier de Verdon. Met een raft vlot kun je de rivier op. Verder zijn er ook kano’s en kajaks te huur. In alle dorpjes aan de rivier vind je wel verhuurplaatsen. Er zijn routes voor beginners en jongeren, dus als je nog nooit aan watersport hebt gedaan heb je hier de kans! Vanaf het water krijg je een uniek kijkje op de bijzondere flora en fauna aan de rand van de rivier. Kleurrijke bloemen en planten omlijsten de rivier en maken er een fleurig avontuur van. Als je liever in de touwen hangt dan in een boot zit, kun je ook op klimtocht gaan. In de kloof zijn er genoeg mogelijkheden om te canyonen. Als gevorderde kun je een uitrusting huren en zelf op pad gaan, maar de begeleide tochten zijn ook al een heel avontuur!

Uitstapjes in de buurt

In de omgeving van de Gorges is een heleboel te beleven als je eens een dagje wat anders wilt dan de kloof. Er zijn veel kastelen te vinden in de buurt. In Trigance kun je luxe dineren in een gerestaureerd kasteel. Voor een goedkopere optie kun je ook naar tal van andere kastelen waar je gratis in kunt. De dorpjes rondom de Verdon zijn ook een uitstapje waard. In Moustiers-Sainte-Marie vind je schattige Provençaalse huisjes en in Rougon kun je middeleeuwse kasteelruïnes bezoeken. Leuk om te combineren met het uitkijkpunt!

CotedAzur.nl