Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Hautes-Alpes

Zwemmen, paragliden of bergbeklimmen, het kan allemaal!

De Hautes-Alpes is een regio in het zuidoosten van Frankrijk en is een deel van de Côte d’Azur. Het bijzondere aan deze regio is dat het een compleet hoogland is. Hierdoor vind je er veel ongerepte natuur en is het een dunbevolkt gebied, waardoor je van een serene rust kan genieten. Het is dus niet alleen een bestemming voor natuurliefhebbers, maar ook voor degenen die willen genieten van een heerlijk rustige vakantie.

Het landschap

De Hautes-Alpes kenmerkt zich door uitgestrekte bossen, weides en valleien. Je vindt er zowel ruwe als zachte, lieflijke landschappen. Het is natuurlijk niet gek dat er meer dan 7000 kilometer aan wandelpaden liggen in Hautes-Alpes. In de winter telt de regio ook meerdere skigebieden, maar deze veranderen in de zomer in perfecte wandelroutes. Naast de natuur vind je er een diversiteit aan typische dorpen en steden met allemaal hun eigen tradities.

Gap

Bij een vakantie is de Hautes-Alpes kan een bezoek aan de hoofdstad Gap niet ontbreken. De stad heeft een historisch centrum, waar toeristen en de lokale bevolking elkaar afwisselt. De binnenstad is autovrij en daardoor kan je in alle rust de geschiedenis van Gap leren kennen. Bezoek het stadhuis en ga zeker even kijken bij de Notre Dame et Sainte-Arnouxkathedraal. Als je geluk hebt, kan je zelfs het Internationale Folkloristische Dansfestival meemaken, wat elk jaar in Gap gehouden wordt.

Watersporten

Voor de sportliefhebbers zijn de Hautes-Alpes een walhalla, om maar eens te beginnen met de watersporten. Hoewel de Hautes-Alpes niet grenst aan de kust, kan je er toch genieten van een heerlijke verkoelende duik in het Serre-Ponçonmeer. Dit is een natuurlijk meer, waar je kan waterskiën of kan zwemmen. Veel sporters gaan er ook heen om te zeilen en rondom het meer zie je vaak de lokale bevolking vissen. De zijrivieren van het meer lenen zich perfect voor de wildwatersporten, zoals raften.

Andere activiteiten

De bergen zijn natuurlijk perfect voor wandelingen, beklimmingen of fietstochten. Voor de wandelaars zijn er zelfs twee natuurparken, genaamd Écrins en Queyras, maar dat is niet het enige. Een hele gave activiteit die je in de zomer kan doen is paragliding! Je zweeft over de hoge bergen en ziet de hele omgeving vanuit de lucht. Een ontzettend leuke ervaring, die je als waaghals zeker gedaan moet hebben.

Al met al, bij een vakantie in de Hautes-Alpes zit je geen minuut stil. Zwemmen, raften, paragliding, wandelen of fietsen: de Hautes-Alpes liggen aan je voeten!

CotedAzur.nl