Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Provence

De geur van lavendel en het geel van de zonnebloemen, dat is typisch de Provence!

De Provence is een gebied dat in het zuidoosten van Frankrijk ligt. Bekende steden die in de Provence liggen zijn bijvoorbeeld Marseille, Nice of Aix-en-Provence, de hoofdstad van deze regio. De typische lavendelvelden zijn een symbool van de Provençaalse omgeving. Er bestaat geen twijfel over dat je hier de prachtigste foto’s kan maken! Maar wat is er allemaal te doen in de Provence?

Wandelen en klimmen

Als je iets goed kan doen in de Provence is het wandelen en klimmen. Warm is het zeker, dus zorg voor genoeg eten en vooral veel water. Zorg er ook voor dat je je goed insmeert, want de zon is altijd feller dan je denkt. Houd je wel van een flinke klimtocht? Waag je dan eens aan de beklimming van de Sainte Victoire. Deze berg ligt op slechts een paar kilometer van Aix-en-Provence. Je prijs? Genieten van een geweldig uitzicht!

Vin!

Vin, ofwel: wijn! De Provence is de grootste producent van wijn ter wereld en dan hebben we het natuurlijk over de roséwijn. Daarnaast produceert de regio ook rode wijn en witte wijn, maar de roséwijn is het meest bekend. De wijnbouw in de Provence gaat zo voorspoedig door het mediterrane klimaat. De winters zijn zacht en de zomers juist warm en droog. De Provence is daarnaast ook één van de regio’s waar de meeste zon schijnt in Frankrijk. Kortom: een perfecte plek voor wijnbouw! Een wijntour door de gaarden is dus zeker aan te raden en soms is het zelfs mogelijk op de overnachten op een wijnboerderij.

Aix-en-Provence

Een bezoekje brengen aan de hoofdstad van de regio is natuurlijk zeker de moeite waard. Mede omdat je hier op zaterdag één van de grootste markten in de Provence kan bezoeken. Honderden kraampjes strekken zich uit over de stad. Ze verkopen kleding, voedsel, drinken en allerlei andere hebbedingetjes. Heerlijk om over de markt rond te slenteren en als verkoeling een lekker koel ijsje te nemen!

Stranddagjes

De kust van de Provence is prachtig en leent zich voor heerlijke stranddagen. Het felblauwe water en de rotsen zorgen voor een idyllisch beeld. Niet alleen kan je hier een dagje vertoeven en lekker zonnen, maar je kan er ook wandelen. Mocht je een wandeling willen maken bij het strand, bezoek dan zeker de Calanque bij Marseille. Dit is een grote kloof waar je langs kliffen kan lopen. Dit is zeker een fantastische ervaring en daarom een echte aanrader!

Kortom, de Provence is een heerlijke regio om je zomervakantie door te brengen. Er zijn genoeg activiteiten te doen, maar je kan altijd kiezen voor een lekker relaxt dagje strand. Vergeet natuurlijk zeker niet een fles roséwijn mee te nemen als souvenir!

CotedAzur.nl