Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Var

Een vakantiegebied aan de kust

Var is een Frans departement, dat deel uitmaakt van de bekende Côte d’Azur. Var staat bekend om de ruige en mooie kustlijn en het departement biedt huis aan meerdere bekende steden, zoals Saint-Tropez en Toulon.

Verblijf in Var

De meeste toeristen verblijven aan de kust van Var. Hier vind je meerdere campings, maar ook luxe vakantiehuizen. Hoewel de meeste toeristen aan de kust te vinden zijn, heeft het binnenland ook zijn charme. Hier vind je idyllische dorpjes met nauwe straatjes. Vraag aan de lokale bevolking welke dagen er markt is, want dat is altijd de moeite waard om te bezoeken! Qua eten en drinken is er in Var een combinatie te vinden van de eetgewoontes uit de Provence en van de Middellandse Zee. Hierdoor heb je veel keuze in restaurants en cafés.

De natuur

De kust van Var bestaat uit zowel zand- als kiezelstranden. Aan de kust liggen meerdere natuurgebieden die beschermd worden door de overheid. De natuur is daardoor ongerept en één van de beste manieren om de natuurgebieden te ontdekken is te voet. Naast de natuurgebieden herbergt Var ook veel bossen. Er zijn veel uitgestippelde wandelroutes in deze bossen en de schaduw van de bomen zorgen ervoor dat je een koele wandeltocht kan maken. Niet alleen wandelaars kunnen hun hart ophalen in de bossen, maar ook fietsers (vooral mountainbikers) kunnen hier mooie routes fietsen.

Bezienswaardigheden

Natuurlijk zijn er een aantal bezienswaardigheden in Var die je niet mag overslaan. Var is een ontzettend divers gebied, dus er zijn talloze activiteiten te doen. Als je naar Var komt om te genieten van de natuur, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Massif de Maures. Dit is een groot natuurgebied, bestaande uit een bergketen met bossen. Er zijn ontzettend veel wandelpaden en fietspaden te vinden.

Een andere bekende bezienswaardigheid is Gorges du Verdon: een kloof in het natuurgebied. Loop naar Lac st. Croix, waar je het prachtige stuwmeer kan bewonderen. Na een flinke wandeling kan je hier afkoelen met een verfrissende duik.

Toulon

Natuurlijk kennen we allemaal Saint-Tropez, maar Var heeft meer te bieden. Neem bijvoorbeeld Toulon: een andere grote stad in de regio. Je wordt hier ondergedompeld in de smalle straatjes, levendige pleinen en de sfeervolle cafés. Maak een avondwandeling door de haven of eet een ijsje op het Pugetplein. Mocht je gaan dineren in Toulon, dan moet je zeker de typische bourride proeven, want dit is een soep met aioli en witvis.

De regio Var biedt dus voldoende mogelijkheden om je vakantie door te komen zonder je ook maar één minuut te vervelen. Relaxen aan het strand, wandelen door de natuurgebieden en een roadtrip door het binnenland: je kan het allemaal beleven in Var.

CotedAzur.nl