Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ik ga op vakantie en ik neem mee… 3 tips voor dé perfecte inpaklijst!

De échte vakantieliefhebbers dromen inmiddels al van een fijne vakantie naar het buitenland. Nu de voorspellingen met betrekking tot het coronavirus langzaamaan iets gunstiger lijken te worden, beginnen we ook steeds meer te denken aan verre vakanties. Dat blijkt ook wel uit de boekingen. Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie naar het buitenland en durven deze nu al voor de komende zomer te boeken. Behoor jij ook tot één van de gelukkigen die de komende zomer (hopelijk) een prachtige vakantie gaat maken? Dan is het niet alleen aftellen geblazen, maar ben je misschien zelfs nu al bezig met de voorbereiden. 

Tips voor de perfecte inpaklijst
Foto van Glenn Carstens-Peters via Unsplash

Naast dat een vakantie immers ontzettend leuk is, kan het ook erg stressen zijn. Je zal zeker niet de laatste zijn die essentiële zaken vergeet mee te nemen. Misschien is dit je inmiddels zelfs iets té vaak overkomen. Dit kan gelukkig voorkomen worden door van tevoren goede maatregelen te treffen en je op de juiste manier voor te bereiden. Dat doe je natuurlijk met een inpaklijst. Maar wat mag hier nu echt niet op ontbreken? Waar moet je aan denken? We geven 3 essentiële tips voor het samenstellen van dé perfecte inpaklijst. 

1. Verzorgingsproducten 

Allereerst natuurlijk de nodige verzorgingsproducten die niet op je lijstje mogen ontbreken. Veel mensen achten het niet al te belangrijk, want de meeste producten kun je toch ook gewoon op vakantie krijgen? Misschien wel. Maar zit jij erop te wachten om na een lange vlucht ook nog eens een winkel op te moeten zoeken voor tandpasta of een dagcrème? Waarschijnlijk niet. Maak het jezelf daarom niet al te moeilijk en neem de meest essentiële zaken gewoon mee. 

In sommige gevallen is dit zelfs heel belangrijk. Bijvoorbeeld bij een zeer gevoelige huid. Als je niet tegen alle producten kan, wil je wel zeker weten dat je bijvoorbeeld een zonnebrandcrème meeneemt waar je geen uitslag van krijgt. Breng daarom een bezoekje aan Beauty Plaza en sla al jouw producten grootschalig in. Zo heb je in elk geval genoeg liggen voordat je op vakantie gaat.

Heb je bepaalde producten écht nodig en ben je bang dat je je koffer wellicht kwijtraakt? Neem ze dan mee in je handbagage. Zolang de flacons in reisformaat zijn en worden vervoerd in aparte ziplock zakjes, mogen deze gewoon mee tijdens de vlucht.

Tips voor de perfecte inpaklijst
Foto van Elsa Olofsson via Unsplash

2. Opladers 

Opladers zijn misschien wel de meest vergeten spullen op vakantie. En desalniettemin wél erg belangrijk. Zonder bepaalde opladers kun je simpelweg niet. Denk alleen maar aan een telefoonoplader of de oplader van een fototoestel. Het zou toch zonde zijn als je geen foto’s kunt maken tijdens een fantastische reis? Nog problematischer is wanneer je je telefoon niet kunt gebruiken. Meestal worden deze spullen vergeten doordat ze pas als laatste ingepakt kunnen worden. Leg daarom een briefje met spullen die als laatste ingepakt moeten worden op je handbagage. Zo weet je, voordat je vertrekt, wat je zeker nog mee moet nemen.

3. Reispapieren en paspoort 

En last but not least… de reispapieren en je paspoort of identiteitsbewijs natuurlijk! Zonder kun je simpelweg niet vertrekken. En geloof ons, je bent echt niet de enige die zonder enig identiteitsbewijs op het vliegveld verschijnt. Dat levert héél veel stress op. Leg deze spullen daarom altijd bij de voordeur, zodat je er bijna over moet struikelen wil je het vergeten. Op die manier neem je ze gegarandeerd mee. 

Extra tip: check van tevoren wel even de verloopdatum van het identiteitsbewijs of de paspoort. Je wilt niet met verlopen papieren aan komen zetten. 

Tips voor de perfecte inpaklijst
Foto van Blake Guidry via Unsplash

Dit waren onze 3 tips voor dé perfecte inpaklijst! Wat ben jij wel eens vergeten op vakantie?

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

l’Arquet

Familie Allertz, 27 mei 2019

Mooie camping

Ervaring

De omgeving is prachtig. Het is een mooie camping, het personeel is vriendelijk. Mooi zwembad met een fantastisch uitzicht en restaurant is ook goed. Het is maar 30 min rijden vanaf het vliegveld van Marseille. Wat ook handig is als je wil vliegen.

Tips in de omgeving

Marquitte, Marseille, Orange(colloseum) etc

Bezocht l’Arquet in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl