Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Castellane

Aan de Gorges du Verdon

Een gezellig Frans dorpje met een schitterend uitzicht: welkom in Castellane! Op vakantie in de buurt van de Gorges du Verdon: ga dan eens op bezoek. Een typisch middeleeuws bergdorp op 80 kilometer vanaf de Côte d’Azur.

Castellane aan de Gorges du Verdon

Het dorpje ligt zelf op een hoogte van 720 meter, bovenop een kalkrots. Naast deze kalkrots stroomt in een rustig tempo de rivier de Verdon; dit maakt dat het dorpje bij uitstek geschikt is om de Gorges te verkennen. Bij het office du tourisme vind je namelijk verschillende wandel-, fiets-, of mountainbike-routes.

Maar ook binnen het centrum van het dorpje is het genieten. Het dorpje is ontstaan in de 9e eeuw na Christus en men heeft destijds met 84 man de rots uitgekozen om zich te beschermen tegen de vijand. Naarmate de tijd vorderde gingen er ook mensen aan de rand van de rots wonen: dit was makkelijker voor de handel en de landbouw. Toen in de 13e eeuw de Graven van de Provence het dorpje overnamen hebben zij er verschillende uitkijkposten gebouwd, om zo het dorpje beter te kunnen verdedigen.

Bovenop de rots

Het ultieme hoogtepunt van Castellane is wel het oude gedeelte bovenop de rots. Met een wandeling van zo’n 25 minuten kun je naar boven klimmen. Niet alleen geniet je hier van een prachtig uitzicht: het oude dorpje an sich is ook al schattig. Hier ligt dan ook de kapel de Notre Dame du Roc: een waar hoogtepunt. Ook het plaatselijke marktje wordt hier op het marktplein gehouden. Met verschillende verse streekproducten op de woensdag en de zaterdag. ’s Avonds en ’s middags geniet je in het stadje bij een van de vele gezellige bistro’s of restaurantjes van een heerlijke maaltijd.

Leuk: in Castellane heb je ook verschillende museau, onder welke het Zeemeerminnen museum! Hier duik je in de geschiedenis van de legendes van de zee: zeemonsters, sirenes en verschillende Griekse mythes worden hier op een interessante wijze vertoond!

CotedAzur.nl