Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Digne-les-Bains

Een kuuroord met een fantastische levenskwaliteit

Een stad die bekend staat als de hoofdstad van de lavendel: dat is Digne-les-Bains. Op twee uur rijden vanaf de Côte d’Azur ben je al in het hartje van deze eeuwenoude stad. Naast dat de stad zelf prachtig is, is het gebied ook een waar kuuroord op het knooppunt van drie dalen. Tegenwoordig is het meer een toeristische trekpleister, waar je tijdens je vakantie gewoon geweest moet zijn!

Informatie over Digne-Les-Bains

Door haar ligging tussen drie rivieren is het al sinds de prehistorie dat de mensheid zich hier vestigde. Maar onder invloed van de Romeinen kwam het stadje echt tot bloei. Tijdens de middeleeuwen raakte de stad verdeeld in twee delen: het oude dorp en de “moderne” stad. In het oude gedeelte bouwde men een bisschoppelijk kasteel waardoor beide helften zelfstandig konden functioneren. De verdeeldheid duurde tot in 1385: toen werd de stad weer herenigd.

Tegenwoordig vormt de oude kathedraal Saint-Jérôme de kern van het centrum. Deze kathedraal is gebouwd in 1490, maar is later nog verder uitgebouwd. Vanaf de kathedraal loopt de stad uiteen in allerlei oude, steile en kronkelende weggetjes. Naast de kathedraal en de oude straatjes is ook de Notre Dame du Bourg de moeite waard.

Helemaal leuk: met de Train des Pignes kun je vanuit Digne-Les-Bains naar Nice!

Ontspannen in Digne-Les-Bains

Digne-les-Bains ligt aan de voet van de Franse Alpen en al in de 1e eeuw hadden de Romeinen deze stad ontdekt. Vanwege haar zuivere lucht en de omliggende warmwaterbronnen kom je hier heerlijk tot rust. Dat is ook waarom de Romeinen deze plek goed wisten te vinden: de kwaliteit van leven was hier goed. De baden zijn in 1982 volledig gerestaureerd in 8 bronnen met een minimumtemperatuur van 42 graden. De bronnen bevatten zwavel, calcic, sterke mineralen en is licht radioactief. Hoewel dit allemaal best eng klinkt zouden de bronnen helpen bij mensen met reuma en ademhalingsproblemen. Heerlijk om tijdens je vakantie van te genieten.

Digne-Les-Bains is een van de steden die zich binnen het natuurreservaat Parc Saint-Benoît bevindt. Dit 150.000 hectare grote reservaat kun je naast genieten van prachtige natuur ook nog interessante rotsformaties en zelfs opgravingen en fossielen bekijken. Zo vind je er ook de spectaculaire Dalle aux Ammonites: een rotswand met een bijzondere grote afdruk van ammonieten. Ammonieten zijn de gefossiliseerde gedraaide schelpen die uit het Jura tijdperk komen.

Vlakbij Digne vindt je ook nog het plateau van Valensol. Op 500 meter hoogte vind je hier een gebied van 800 vierkante kilometer bedekt met lavendelvelden. Het is niet voor niets dat de stad de lavendelhoofdstad wordt genoemd!

CotedAzur.nl