Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Mallemort

Mallemort: Frans dorpje met een klein centrum

Wie zegt dat alleen de grote steden veel te bieden hebben, heeft het mis. In de lokale, kleine dorpen en steden vind je juist de leukste bezienswaardigheden. In de Côte d’Azur liggen in de omgeving veel kleine dorpen en steden, waaronder Mallemort. Dit dorpje heeft ongeveer 5000 inwoners en ligt in het binnenland op de hoogte van Marseille. Vanaf het dorp kan je meerdere leuke uitstapjes maken in de omgeving.

Centrum

Het centrum van Mallemort is klein en in het dorp zelf vind je alleen maar de nodige winkeltjes, zoals een bakker en een slager. Er zijn een paar restaurants, hotels en cafés, maar voor de grote activiteiten zal je het buiten de stad moeten zoeken. Het dorp ligt dichtbij een rivier, genaamd de Durance. Aan de oevers kan je picknicken, wandelingen maken of een lange fietstocht maken.

Activiteiten buiten het dorp

Het kasteel La Barben ligt op ongeveer tien kilometer afstand van het dorp Mallemort. Je kan het kasteel binnen gaan , maar je kan vanaf het terras ook uitkijken over de grote tuinen met bloemen. Vlakbij het kasteel ligt ook een dierentuin, waar je meer dan 600 dieren kan bekijken. Altijd leuk voor een dagje uit dus!

Daarnaast ligt er een interessant museum op 12 kilometer afstand van het dorp. Het Empéri Museum bezit meer dan 5000 stukken uit de Oudheid. Er zijn bijvoorbeeld messen, uniforms en tekeningen te vinden. In het hoogseizoen, van april tot september, is het museum open van half tien ’s ochtends tot 12 uur ’s middags. Daarna is er een siësta en vervolgens opent het museum weer van twee uur ’s middags tot zes uur. Op maandag en op feestdagen is het museum gesloten.

Steden vlakbij Mallemort

Vanuit Mallemort kan je ook uitstapjes maken naar dorpen en steden die dichtbij liggen. Een voorbeeld van een leuke stad die dichtbij ligt is Salon-de-Provence. Deze stad heeft een centrum wat op een heuvel ligt. Op de top van de heuvel ligt een kasteel, genaamd Châtau de l’Emperi. Vanaf het kasteel heb je fantastisch uitzicht over de stad. In het centrum zelf vind je ook nog een mooie kerk met twee hoge klokkentorens en een fontein die de vorm van heeft van een champignon. Deze fontein heet de Fontaine Moussue en lijkt op een champignon omdat hij is begroeid met mos.

Kortom, Mallemort heeft een klein centrum, maar er is genoeg ruimte om activiteiten in de omgeving te gaan doen. Bezoek de dierentuin of een museum of maak een uitstapje naar de stad Salon-de-Provence.

CotedAzur.nl