Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Manosque

Een stad waar je veel kunt zien en beleven

Op de uitlopers van de heuvels van de Provence vindt je het stadje Manosque. Hoewel deze stad nog niet echt in trek is bij de toeristen, is het er toch beregezellig! Iets verder in de binnenlanden dus, maar vanaf de Côte d’Azur zeer goed te bezoeken!

Informatie over Manosque

Hoewel Manosque niet erg toeristisch is, is het wel een van de meest dichtbevolkte steden van de Provence. Hoe oud de vesting precies is valt eigenlijk niet te zeggen, maar de Romeinen mochten hier in ieder geval graag zijn. Het was voor hen een waar handelscentrum, waardoor de stad eigenlijk steeds verder uitgroeide. In 900 na Christus werd de stad bijna volledig verwoest door de Saracenen, waardoor al haar bewoners moesten vluchten. Dit was misschien de eerste maar zeker niet de laatste tegenslag. Toch is de stad er altijd weer doorheen gekomen en zijn er zelfs enkele historische bouwwerken goed bewaard gebleven.

De stad werd uiteindelijk herbouwd door Osco de Manosco, dat ook de naam Manosque verklaard. Zo kun je de prachtige middeleeuwse toegangspoorten tot de stad nog bezichtigen. Hier zijn er nog vier van en ze leiden je naar het oude centrum. Mocht je tijdens je vakantie iets cultureels willen doen en op zoek zijn naar iets unieks dan is Manosque zeker een aanrader!

L’Occitane in Manosque

Door haar heilzame omgeving is Manosque die ideale plek voor wellness. Het is ook niet voor niets dat de fabrikant van allerlei wellness-middelen zich in deze stad heeft gevestigd. In de zomer openen zij haar deuren voor een rondleiding, zodat je inzicht krijgt in hoe zij alles maken. Daarnaast hebben ze zelfs een eigen museum met vele interactieve tentoonstellingen.

Ook leuk in Manosque is de toren van de gouden berg. De toren maakte oorspronkelijk deel uit van een kasteel. Maar door de eeuwen heen raakte dit kasteel verlaten en steeds meer in verval. De toren staat echter nog overeind. Hoewel de toren zelf niet meer de oude glorie heeft heb je van hier wel een schitterend uitzicht over de regio!

CotedAzur.nl