Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

10 internationale blogs over de Côte d’Azur

Omdat je nooit genoeg kunt krijgen van interessante informatie, leuke feitjes en grappige wist-je-datjes, hierbij onze top 10 van internationale blogs over het mooiste gebied van Frankrijk.

Nice is Love

Een blog in het Engels geschreven door een meisje die haar hart heeft verloren aan de stad Nice. Ze schrijft over de kleinste details die Nice te bieden heeft, zoals de rode daken en kleurrijke huisjes in de oude stad, lokalen markten met verse bloemen en live muziek op de straten. Kort om, geschreven vanuit haar hart.

French Rivièra blog

Dit Engelstalige blog is geschreven voor bezoekers of bewoners van de Côte d’Azur om het best van hun tijd in het gebied te maken. Hij geeft tips over onder andere hoe je niet in toeristische vallen moet trappen en hoe je het beste van de regio kunt genieten voor elk soort budget. Zijn blog is erg persoonlijk en geeft dus overal zijn mening over. Vooral over het gebied tussen Nice en Monaco wordt veel geschreven, omdat de auteur daar woont.

Blog Officiel Cannes

Een tripje naar Cannes gepland? Dit tweetalige blog is zowel in het Frans als het Engels te lezen en zal je alles vertellen over wat te doen in Cannes. Zo lees je over restaurants, hotels en actueel nieuws.

Travel Me Happy

Dit Franse reisblog heeft een speciale sector over tips en informatie over de Côte d’Azur. Voor degene die de Franse taal beheren kan dit dus interessant zijn. Sinds 2012 delen Capucine en Thibault hun ervaringen op dit blog. Een stelletjes dat reizen maakt met als Franse thuishaven de Côte d’Azur.

My Little Monaco

Een Franstalig blog over alles wat Monaco te bieden heeft. Inclusief restaurants en café’s, kunst, evenementen en recepten. Een ware Monegask (inwoner van Monaco) die dit blog runt. En wat is ze fabulous! Een aanrader voor specifieke hotspots in Monaco-Ville en Monte-Carlo.

I love Cannes

Een blog over Cannes dat Franse en Engelse berichten schrijft. Het verteld je meer over de stad zelf, evenementen, eten en drinken, lifestyle en reizen. Ze posten niet veel, ongeveer één keer per maand, maar het is wel handig als je specifieke informatie nodig hebt over de stad Cannes.

Best of Nice

De naam zegt het al, dit blog gaat over Nice. Informatie nodig over eten, drinken, waar naartoe te gaan, wat te zien, winkels of nachtleven? Dan zit je hier goed! Ook voor tips wanneer je de stad bezoekt met kinderen, persoonlijke verhalen en Nice per maand kun je hier terecht.

French Rivièra Traveller

Dit misschien wat minder modern ogend blog over de Franse Rivièra is zeker een geval van ‘beoordeel een boek niet op de kaft’.  De website beschikt namelijk over veel nuttige, leuke en interessante informatie wanneer je interesse hebt ik de Côte d’Azur. Jeanne Olivier is de beheerder, woont sinds 1999 aan de Côte d’Azur en heeft inmiddels meerdere boeken uitgebracht over Frankrijk en andere Europese landen.

Olivia on the Rivièra

Een fashion blog waarbij blogger Olivia haar leukste outfits in de setting van de Côte d’Azur op de foto zet. Naast fashion en beauty schrijft ze ook over wat te doen en zien in het gebied waar zij woont. Een prachtige website met fijne foto’s en persoonlijke aanraders.

Bonjour Frankrijk

Dit Nederlandse blog over Frankrijk heeft een speciale categorie over de Côte d’Azur. Rosanne is schrijver en blogger en verwoord al haar ervaringen in Frankrijk naar leuke blogs. Met een boek op haar naam over de Côte d’Azur heeft dit gebied een speciaal plekje in haar hart.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bestemming aanmelden Côte d'Azur

Pagina delen

8

International & Spa

Familie de Raadt, 23 september 2016

Fijne vakantie!

Ik vind het een fijne camping vooral de ligging op die pier, vind ik wel wat hebben. In de omgeving kun je goed kitesurfen en gewoon surfen. Soms wanneer er geen wind is is het een relaxt strand.

Bezocht International & Spa met gezin.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl