Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De 5 leukste boeken over de Côte d’Azur

De Côte d’Azur is natuurlijk een heerlijk gebied om je vakantie te vertoeven. Zijn je vakantiedagen op? Dan hebben wij de oplossing met deze top 5 leukste boeken over de Côte d’Azur, voor de ideale voor- en/of napret.

1. Puur Côte d’Azur – Rosanne Langenberg

In dit boek vind je alles over de Côte d’Azur vanuit Rosanne’s ogen. Ze kijkt verder dan de glitter en glamour van het gebied en vertelt over de onontdekte pareltjes die zij is tegengekomen gedurende haar (wandel) reizen. Dit verklaart dan ook de titel van het boek. Het vertelt je over de pure natuur van de Côte d’Azur. Je vindt het boek hier voor €19,95.

2. Langzaam door Frankrijk – Peter Jacobs en Erwin Decker

Dit boek gaat over een reis van Parijs naar de Côte d’Azur over de N7. Door de Loire en de Bourgogne, langs de Rhône naar de Provence en de Côte d’azur. Langzaam reizen wordt hier in beeld gebracht, midden in deze snelle wereld. Een heerlijk boek om te lezen, met fijne verhalen over natuur, cultuur en goed eten. Je vindt het boek hier voor €24,99.

3. La Carte – Rik Smits

Over eten gesproken, de Franse keukens zitten soms vol met voor ons onbekende ingrediënten. Dit culinaire bijbeltje vertelt je alles wat je moet weten over de Franse menukaarten. Naast de uitleg van Franse termen uit de keuken, worden ook bereidingswijzen beknopt uitgelegd. Koop het boek hier voor €12,50.

4. Wat en hoe Côte d’Azur – T. Fisher

Een fijn boekje met alle cliché en de wat minder cliché bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur. Vind tips & tricks over bijvoorbeeld lange rijen vermijden, de leukste winkeltjes vinden en waar je de restaurantjes vindt. Heel handig voor een eerste of tweede bezoek aan het gebied! Koop het boek hier voor €24,95.

5. La Côte d’Azur – Stephen Liegeard

In 1888 werd dit boek geschreven, wat leidde tot de naam Côte d’Azur voor het gebied wat hiervoor altijd de Franse Rivièra werd genoemd. Het verhaal gaat over zijn wandeltocht van Hyères tot Menton. Hij kwam waarschijnlijk bij de naam Côte d’Azur door zijn afkomst uit het gebied de Côte d’Or. Koop het naar het Engels vertaalde boek hier.

boeken cote d'azur

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl