Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

C’est parti: Touren met een 2CV!

Kan het nog Franser: hele dagen rustig tuffen in een 2CV door lavendelvelden, door kleine  Franse dorpjes die nog geen rondweg kennen, wijngaarden, hellend door de bochten van prachtige kustwegen met uitzicht over de Méditerranée?

Af en toe gun je dit beestje natuurlijk een pauze: dak open, stoelen eruit voor een picknick in de schaduw van een eeuwenoude plataan, roséetje erbij, iedereen blij.

Een weg die zich hiervoor heel goed leent is de befaamde Route Nationale 7. Oorspronkelijk werd deze weg aangelegd door Napoleon, om de verbinding tussen Parijs en Menton bij de grens met Italië mogelijk te maken. Een etappe van in totaal zo’n 1000 kilometer! Geen gehaast, geen files, steeds een verrassing wat je in het volgende dorp weer (niet) aan zal treffen.

Er is een Nederlands bedrijf in de buurt van Marseille dat 2CV’s verhuurt, makkelijk voor als je met het vliegtuig komt. Maar ook vanuit Aix-en-Provence is het prima te doen om naar de kust te “waggelen”! Kies je een mooie lavendelblauwe eend, of een citroengele, of toch liever een knalrode om goed gezien te worden op de route? Want even wennen is het natuurlijk wel, het schakelen, de bediening van de ruitenwissers, het openklappen van de raampjes, maar dat zorgt wel voor een unieke belevenis en onvergetelijke momenten. En je krijgt vast veel bekijks, want de Fransen zijn zelf ook nog gek op deze oldtimers!

Ter plekke krijg je de leukste routes, de beste tips voor plaatselijke markten en restaurantjes. Ook is het mogelijk een 2CV bij je vakantieadres te laten afzetten.

Lijkt het je leuk meer te weten over deze legendarische weg, dan is de reisgids Langzaam door Frankrijk van Peter Jacobs en Erwin De Decker een aanrader. (Uitg. Lannoo, 2007, 2011 en 2015).

Vind hier meer informatie.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl