Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De 3 beste wijnkelders in de omgeving van Saint-Tropez

Bonjour! Bij het horen van “Frankrijk” denk je al snel aan het bourgondische leven, toch? Stokbrood dat met liefde gemaakt is, kaasjes en worstjes uit de regio en natuurlijk een heerlijke rode of witte wijn. Dit alles nuttigen in het avondzonnetje op het terras van je vakantiehuis, dat is toch puur genieten? Om wat meer te weten te komen over de wijnen die je drinkt, kan het bezoeken van een wijnkelder een interessant uitstapje zijn. Je loopt daar tussen verschillende wijnen waarvan sommigen al jaren liggen. Vaak worden er ook rondleidingen gegeven en mag je verschillende wijnen proeven. Om je vast wat op weg te helpen heb ik de drie beste wijnkelders in de omgeving van Saint-Tropez voor je opgezocht!

Château des Marres

Château des Marres, gelegen in Saint-Tropez, is een prachtig voorbeeld van een hecht familiebedrijf. De passie die de hele familie heeft voor wijn, zie je terug in de rondleidingen en proef je natuurlijk in de wijn. Het is niet alleen mogelijk om hier wijntours te ervaren, je kunt hier zelfs overnachten! Ze bieden drie verschillende tours die je allemaal 24 uur van te voren moet reserveren. Alle tours bestaan uit een terugblik in de geschiedenis van het wijnhuis en de wijnen, een bezoek aan de prachtige wijnkelder en natuurlijk een wijnproeverij. Het verschil tussen de tours zit hem in de hapjes die je bij de wijnproeverij voorgeschoteld krijgt. Mits je niet té veel van deze lekkere wijnen proeft, wordt het een onvergetelijke ervaring!

wijnkelders Saint-Tropez

Château Volterra

Château Volterra is een wijnhuis met een fantasierijke historie. Er doen verhalen de ronde dat het een romantisch huis moest worden voor de liefde tussen een zeemeermin en de heer Volterra. Wat er ook daadwerkelijk gebeurd is, feit blijft dat het een prachtig pand geworden is. Tegenwoordig wordt het dus gebruikt om rosé, rode wijnen en witte wijnen te produceren. Elke wijn wordt met aparte technieken geproduceerd waardoor de persoonlijkheid van elke wijn uniek blijft. In de kelder kun je al deze houten vaten zien waar de wijnen in bewaard worden. Echt een aanrader dus!

wijnkelders Saint-Tropez

Château Minuty

Net als vele andere wijnhuizen is Château Minuty ook een echt familiebedrijf. Gastvrijheid staat centraal bij deze eigenaren. Frans spreken is absoluut niet noodzakelijk om ze te begrijpen, want ze spreken ook goed Engels in Château Minuty. Dat betekent onder andere dat je altijd binnen kunt lopen om kennis te maken, informatie te vragen en wijnen te proeven. Grote kans dat je met een heerlijke fles wijn terug naar huis gaat, want een van de wijnen kopen is natuurlijk ook een optie. Wanneer het zonnetje op de wijngaarden staat is het een genot om over de uitgestrekte velden met rijpende druiven te kijken. De combinatie met de geur van de vele bloemen maakt het bezoek dan helemaal af!

wijnkelders Saint-Tropez

Bekijk hier accommodaties aan de Côte d’Azur

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl