Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Actief op vakantie aan de Côte d’Azur

Wanneer je aan tien mensen vraagt hoe hun ideale vakantie eruit zou zien dan zou je tien verschillende antwoorden krijgen. De een ligt graag de hele vakantie aan het strand en de ander loopt het liefst continu in de stad de bijzondere cultuur te proeven. Maar natuurlijk zijn er ook veel mensen die het leuk vinden om sportief bezig te zijn. Daarom gaan we jou meer vertellen over hoe je actief op vakantie kunt gaan aan de Côte d’Azur! Pak jouw sportspullen maar in en kom genieten!

Watersporten

De temperatuur aan de Côte d’Azur is over het algemeen heel gunstig voor leuke buitensportactiviteiten. Natuurlijk kan het nog wel voorkomen dat je het warm krijgt. Daarom is het beoefenen van watersport de perfecte oplossing. Koel af in het water van de rivieren of de beekjes. Huur een kajak en verken de prachtige omgeving vanaf het water. Op zoek naar een avontuurlijkere uitdaging? Raft dan over een wilde rivier naar beneden. Probeer niet uit de raft te vallen! Aan het einde van de afdaling is het tijd om nog even heerlijk te zwemmen. Deze watersportactiviteiten gaan nooit vervelen.

Actief op vakantie Kajak
Foto van Karl Hörnfeldt via Unsplash

Racefietsen en mountainbiken

De Côte d’Azur is de perfecte plek om al jouw wielren- en mountainbikedromen uit te laten komen. De prachtige paden door de bossen, langs de kust en de mooiste lagunes zorgen ervoor dat jouw fietstochten nooit hetzelfde zullen zijn. Houd jij van een uitdaging? Dan kun je de Mont Ventoux met de fiets beklimmen. Deze 2000 meter hoge berg heeft een bijna kale top waardoor het een pittige klim is. Durf jij de uitdaging aan? Voor iedereen die het liever rustig aandoet zijn er ook nog veel normale fietsroutes die je kunt volgen. De routes variëren van wel 200 kilometer lang tot kleinere routes van 10 kilometer. Deze leiden jou langs de mooiste plekken van de Côte d’Azur.

Actief op vakantie wielrennen
Foto van Chris Barbalis via Unsplash

Golfen

Wie denkt dat golfen alleen voor de hogere klasse is heeft het mis. Deze sport wordt door veel mensen gespeeld en gewaardeerd. Het heeft dan ook zeker een extra charme wanneer je dit op een bijzondere locatie kunt doen. Middenin een prachtig veld met de Côte d’Azur op de achtergrond. Zelfs als je nog nooit gegolft hebt is dit een gave ervaring. Je hoeft niet gek op te kijken als jouw bal in een van de prachtige vijvers belandt, want die zijn er meer dan genoeg. Stap eens uit jouw comfortzone en probeer deze gave sport uit.

Actief op vakantie door te golfen
Foto van Lo Sarno via Unsplash

Wandelen

Waar de Côte d’Azur bekend om staat is dat de natuur altijd prachtig is. De temperatuur is gunstig waardoor je niet direct compleet bezweet bent bij het doen van een activiteit. Ben jij fan van cultuur snuiven maar wil je ook actief zijn? Dan is het een aanrader door een van de prachtige steden of dorpjes te wandelen. Je proeft direct de Franse sfeer en ziet verschillende mooie bezienswaardigheden. Door gewoon rond te gaan dwalen kom je vaak op de meest mooie plekken uit. Door welke stad zou jij willen struinen?

Nice een prachtige stad aan de Côte d'Azur
Foto van Nick Karvounis via Unsplash

Welk van deze activiteiten kom jij deze zomer doen aan de Côte d’Azur? Boek een accommodatie naar jouw wens en beleef een onvergetelijke vakantie!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

l’Arquet

Familie Allertz, 27 mei 2019

Mooie camping

Ervaring

De omgeving is prachtig. Het is een mooie camping, het personeel is vriendelijk. Mooi zwembad met een fantastisch uitzicht en restaurant is ook goed. Het is maar 30 min rijden vanaf het vliegveld van Marseille. Wat ook handig is als je wil vliegen.

Tips in de omgeving

Marquitte, Marseille, Orange(colloseum) etc

Bezocht l’Arquet in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl