Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De 5 mooiste bestemmingen aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur, ook wel Azurenkust genoemd, is een van de meest aansprekende en begeerlijke gebieden van Frankrijk. Jaarlijks trekken dan ook miljoenen toeristen naar een van de bruisende steden of prachtige regio’s gelegen in dit gebied. 

Het gebied de Côte d’Azur ligt in het zuiden van Frankrijk en om precies te zijn wordt hiermee het oostelijke deel van de Franse en Monegaskische Middellandse Zeekust aangeduid. Omdat veel welvarende mensen en beroemdheden hier een huis hebben is het een van de meest luxueuze plekken ter wereld. 

In dit artikel vertellen we meer over de mooiste bestemmingen aan de Côte d’Azur, inclusief een aantal handige reistips. 

de mooiste bestemmingen aan de Côte d'Azur

Valentin B. Kremer via Unsplash

Reistips

Voor we meer gaan vertellen over de leukste bestemmingen, is het ook handig om te weten hoe je de Côte d’Azur kan bereiken. Daarom vertellen we meer over de populairste vervoersmethoden richting het zonnige zuiden van Frankrijk. 

Vliegtuig

Gezien de afstand naar de Côte d’Azur is het vliegtuig wellicht de eerste vervoersmethode die bij je opkomt. Een vliegreis is dan ook zeer comfortabel én het is in de meeste gevallen ook de snelste manier van vervoer. 

Vliegtickets naar de luchthaven Nice Côte d’Azur zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 30,00 en je bent ongeveer 1 uur en 45 minuten onderweg. De reistijd is uiteraard exclusief wachttijd op de luchthavens en de reis naar de plaats van bestemming. 

Vergeet hierbij niet te denken aan het boeken van een airport parking. Dit is eenvoudig geregeld via Vliegen en Parkeren. Hier vergelijk je het parkeeraanbod eenvoudig online en je kan de gewenste parking ook direct reserveren. Of je nu zoekt naar parkeren Dusseldorf Airport of wellicht een parkeerplaats bij Eindhoven Airport, er is aanbod bij iedere bekende luchthaven. 

Auto

De afstand naar de Côte d’Azur bedraagt ongeveer 1.300 kilometer vanuit Utrecht. Je bent dus ongeveer 13 uur onderweg zonder tussenstops, realistisch gezien ben je dus al snel 15 tot 16 uur onderweg. 

Een kostenplaatje is voor een reis met de auto wat moeilijker te berekenen. De kosten voor een reis met de auto variëren bijvoorbeeld op basis van je auto en het type brandstof. Gemiddeld kost een auto op benzine ongeveer € 0,14 per kilometer. Zodoende ben je dus ongeveer € 364,00 kwijt aan benzine voor een heen- en terugreis.  

Het voordeel van een reis met de auto is dat je hierbij ook direct mobiel bent op de plaats van bestemming. Omdat je je eigen auto bij je hebt, hoef je geen huurauto te regelen of research te doen naar bijvoorbeeld het plaatselijke openbaar vervoer. 

Bus

De laatste jaren hebben touringcars enorm veel populariteit gewonnen. Dit dankzij maatschappijen zoals Flixbus die buitenlandse steden voor superscherpe prijzen bereikbaar maken. Ook in dit voorbeeld nemen we Utrecht en Nice als start- en eindpunt. 

Met een flixbus ben je ruim 25 uur onderweg, dit maakt het dus een tijdsintensieve manier van vervoer. De prijzen zijn daarentegen wel behoorlijk schappelijk. Tijdens het hoogseizoen boek je een retourtje Utrecht Nice vanaf ongeveer € 60,00. Buiten het hoogseizoen liggen de tarieven uiteraard nog lager. 

Trein

Ook een treinreis behoort tot een van de vervoersmogelijkheden richting de Cote d’Azur. Ondanks de afstand zijn er treinreizen te boeken waarbij er maar 2x overgestapt hoeft te worden. Hierdoor zit je dus het grootste gedeelte van de reis in een comfortabele trein. 

Van Utrecht naar Nice ben je ongeveer 10 tot 15 uur onderweg en treintickets zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 50,00. Let wel: dit is voor een enkele reis. Retour ben je dus ongeveer € 100,00 kwijt. 

Mooiste bestemmingen

Nu we de reis achter de boeg hebben, is het tijd voor de echt belangrijke zaken. We hebben het natuurlijk over de mooiste bestemmingen van de Côte d’Azur. Je gaat tenslotte op vakantie om te genieten, dit ga je gegarandeerd doen op de volgende vijf bestemmingen. 

De mooiste bestemmingen aan de Côte d'Azur: Saint-Tropez
Valentin B. Kremer via Unsplash

1. Saint-Tropez

Wanneer je aan de Côte d’Azur denkt dan beeld je je wellicht direct Saint-Tropez in. Deze wereldberoemde havenplaats wordt bewoond door slechts een paar duizend inwoners, maar dit wordt jaarlijks aangevuld met miljoenen toeristen.  

Saint-Tropez staat voornamelijk bekend als bad- en havenplaats. Dankzij het warme en zonnige klimaat kan je dan ook heerlijk vertoeven op een van de vele stranden. Daarnaast is het nachtleven in de stad ook meer dan bruisend te noemen. 

2. Cannes

Cannes is een kustplaats met ongeveer 73.000 inwoners. De stad staat voornamelijk bekend om het filmfestival van Cannes en de heerlijke zandstranden. Het Cannes filmfestival is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gehouden in het Palais des Festivals et des Congres. 

Er is echter nog veel meer te beleven in Cannes. De Lérins-eilanden, de Boulevard de la Croisette, Sainte-Marguerite en het Musée de la Castre zijn zeker hotspots die je niet moet missen. 

3. Nice

Nice is de hoofdstad van de Côte d’Azur en telt ongeveer 350.000 inwoners. Ook Nice is een kustplaats gelegen aan de Middellandse Zee en is de marktleider in de Franse Riviéra. Het zal je dus niet verbazen dat een groot gedeelte van de toeristen Nice onder andere bezoekt voor de stranden. 

Toch heeft Nice nog veel meer te bieden naast de blauwe wateren en kiezelstranden. De stad telt namelijk veel leuke musea, zoals het Musée Marc-Chagall, Musée Matisse en het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain. Ook het kasteel van Nice en de Cours Saleya zijn niet te missen. 

4. Monaco

Monaco is een dwergstaat, gelegen aan de Middellandse Zee. Monaco wordt in zijn geheel omringd door Frankrijk maar is dus een onafhankelijk vorstendom. Hierdoor is het een van de kleinste landen ter wereld, het is zelfs na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld. 

Monaco staat voornamelijk bekend om de glitter en glamour van rijken en beroemdheden. Het land is een belastingparadijs en wordt voornamelijk bezocht voor de vele casino’s, de welbekende jachthaven en last but not least; de Formule 1 Grand Prix van Monaco. 

5. Provence

We sluiten het rijtje met de mooiste bestemmingen aan de Côte d’Azur af met de Provence. De Provence is een groot gebied in het zuidoosten van Frankrijk. Het gebied ligt tussen de Middellandse Zee, Italië en het Rhonedal. De Provence herbergt grote steden zoals Nice, Marseille, Toulon en Avignon. Het gebied staat echter vooral bekend om zijn adembenemende en veelzijdige natuur. In de Provence vind je namelijk prachtige lavendelvelden en bekende bergen zoals de Mont Ventoux. Daarnaast vind je ook skigebieden, wandelroutes, pittoreske dorpjes en historische bouwwerken in het gebied. De Gorges du Verdon, Notre-Dame-de-la-Garde en het Pausenpaleis zijn mooie voorbeelden.

De mooiste bestemmingen aan de Côte d'Azur

Philippe Gras via Unsplash

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl